Внаслідок вибухів на аеродромі у Криму пошкоджені понад 60 багатоповерхівок
Категорія
Україна
Дата публікації

Внаслідок вибухів на аеродромі у Криму пошкоджені понад 60 багатоповерхівок

Внаслідок вибухів на аеродромі у Криму пошкоджені понад 60 багатоповерхівок
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ з посиланням на так званого «голову Криму» Сергія Аксьонова повідомляють, що через вибухи на військовому аеродромі в Новофедорівці Сакського району окупованого Криму пошкоджено 62 багатоповерхівки, 20 комерційних об'єктів і приватні будинки.

Джерело: Крим.Реалії

Через вибухи в Криму пошкоджено 62 багатоповерхівки

Наразі визнано постраждалими 62 багатоквартирні будинки, 20 комерційних об'єктів, по приватних будинках триває обхід. До медичних закладів республіки звернулося 14 осіб, усім було надано лікарську допомогу. На жаль, одна людина загинула. У пункті тимчасового розміщення перебувають 252 особи, - повідомляють там.

Російська влада заявила, що евакуювала близько 30 людей з «найближчих будинків». Спільної евакуації вирішили не проводити.

Аксьонов стверджує, що мешканці Новофедорівки, чиє майно постраждало через вибухи, можуть отримати матеріальну компенсацію у розмірі від 10 до 100 тисяч рублів.

Фото — ressentiment_channel

У Міноборони Росії заявили, що причиною вибухів на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка стала «детонація кількох авіаційних боєприпасів».

Міністерство оборони України також прокоментувало вибухи на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка, заявивши, що відомство «не може встановити причини займання».

Нагадаємо, що 9 серпня військовому аеродромі в Новофедорівці, біля міста Саки в Криму було зафіксовано вибухи.

За словами керівництва Повітряних сил України, в результаті вибухі був знищений склад авіаційного озброєння та близько десятка літаків Російської Федерації.

Генштаб ЗСУ заявив про знищення 9 російських літаків на аеродромі "Саки".

Загалом в Криму є 5 аеродромів, які армія РФ може використовувати для зльоту літаків та завдання ракетних ударів по Україні.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?