Воєнний стан в Україні: чи вплине рішення на створення Єдиної помісної церкви
Категорія
Україна
Дата публікації

Воєнний стан в Україні: чи вплине рішення на створення Єдиної помісної церкви

Воєнний стан в Україні: чи вплине рішення на створення Єдиної помісної церкви
Джерело:  online.ua

Про те, що запровадження воєнного стану у 10 областях України не стане на заваді створення Єдиної помісної церкви в Україні, заявив спікер парламенту Андрій Парубій під час екстренного засідання Верховної Ради України, повідомляє ONLINE.UA.

"Це не стане на заваді нашого рішення стосовно створення помісної Української православної церкви. Я закликаю Вселенського Патріарха підтримати цю ідею", – наголосив очільник Верховної Ради.

За його словами, Україна готова гарантувати безпеку проведення Об'єднавчого собору.

Нагадаємо, ввечері 26 листопадаВерховна Рада України проголосувала за введення воєнного стану в 10 областях та внутрішніх водах Азово-Чорноморської акваторії.

Воєнний стан  триватиме 30 днів від 9 ранку 28 листопада.

Раніше ONLINE.UА публікував  указ Порошенко про введення воєнного стану в Україні на підставі рішення РНБО.

Що таке воєнний стан?

Це не оголошення війни, а особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у випадках збройної агресії проти України, нападу на неї, а також якщо існує небезпека для незалежності та територіальної цілісності держави. Правовою основою введення воєнного стану є Конституція України, закон України "Про правовий режим воєнного стану", а також указ президента. Аби рішення РНБО вступило в силу, за неї має проголосувати Верховна Рада. Закон про правовий режим воєнного стану передбачає низку положень щодо зміни прав і свобод громадян, однак не обов'язково всі вони будуть введені. Вичерпний перелік прав і свобод людини як громадянина, які протягом дії воєнного стану будуть обмежені, та термін їх обмеження, має міститися в Указі Президента.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?