Володимир Зеленський підписав закон «Про медіа»
Категорія
Україна
Дата публікації

Володимир Зеленський підписав закон «Про медіа»

Володимир Зеленський підписав закон «Про медіа»
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський підписав закон «Про медіа». Відповідне оновлення зазначено в картці документу на сайті Верховної Ради України.

Джерело: портал ВРУ

Президент завізував закон "Про медіа": що важливо знати

Відповідно до регламенту парламенту, підписаний главою держави закон незабаром повинні опублікувати в газеті «Голос України», і за три місяці після цього він набере чинності.

Цей Закон спрямований на забезпечення реалізації права на свободу вираження поглядів, права на отримання різнобічної, достовірної та оперативної інформації, на забезпечення плюралізму думок і вільного поширення інформації, на захист національних інтересів України та прав користувачів медіа-сервісів, регулювання діяльності у сфері медіа відповідно до принципів прозорості, справедливості та неупередженості, стимулювання конкурентного середовища, рівноправності і незалежності медіа та визначає правовий статус, порядок формування, діяльності та повноваження Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, - йдеться у тексті закону.

Що важливо розуміти, також цей документ впроваджує у законодавче поле поняття онлайн-медіа та передбачає для них добровільну реєстрацію.

За словами представників Нацради з питань телебачення та радіомовлення, важливість запровадження регулювання онлайн-медіапростору можна пояснити тим, що частина ринку «працює в темну або анонімно».

Як уже згадувалося раніше, законопроєкт «Про медіа» у першому читанні нардепи прийняли ще 30 серпня. Варто зазначити, що у процесі підготовки до другого читання було подано понад 2 тисячі поправок та пропозицій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?