Вона під загрозою: Венедіктова поскаржилася Євросоюзу на серйозні проблеми в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Вона під загрозою: Венедіктова поскаржилася Євросоюзу на серйозні проблеми в Україні

Вона під загрозою: Венедіктова поскаржилася Євросоюзу на серйозні проблеми в Україні
Джерело:  online.ua

20 жовтня очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова провела перемовини з представниками Ради Європи. Під час зустрічі були присутні директорка програм Генерального Директорату програм Ради Європи Верена Тейлор, в.о. голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко та менеджерка проєкту Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції в Україні Натіа Джапарідзе. Зазначається, що генпрокурорка розповіла гостям, що вперше було затверджено Стратегію розвитку прокуратури. За її словами, це план дій на 3 роки, який під час стратсесії розробляли самі прокурори під модеруванням міжнародних партнерів. Окрім того, глава ОГП розповіла їм про перебіг атестації прокурорів та поскаржилася на проблеми, які виникли в Україні останнім часом. Венедіктова наголосила, що незалежність прокурорів перебуває під загрозою через дискримінаційні положення щодо оплати їх праці, які заклали у проєкт державного бюджету. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГП.

 "Не дивлячись на пандемію та завдяки допомозі наших міжнародних партнерів нам вдалося завершити атестацію обласних прокуратур та одномоментно їх запустити. При цьому жодні процеси не зупинялись і ніхто не відчув незручностей. Таким чином зараз працюють 26 обласних прокуратур і 4 спеціалізовані у військовій та оборонній сферах у регіонах, минулого тижня їхні керівники звітували про перший місяць своєї діяльності. Нині розпочалася атестація прокурорів місцевих прокуратур і велика кількість прокурорів виявила бажання взяти у ній участь", — заявила глава ОГП.

Окрім того, наголошується, що генпрокурорка детально обговорила з представниками Євросоюзу декілька проблемних питань. Венедіктова звернула увагу на те, гарантія незалежності прокурорів опинилась під загрозою, у зв’язку із дискримінаційними положеннями щодо оплати праці прокурорів, зазначеними у проєкті Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік". Представники Офісу Ради Європи в Україні висловили своє занепокоєння з цього приводу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президент України несподівано для всіх пообіцяв звільнити генпрокурорку Ірину Венедіктову, однак за однієї умови.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?