Вони не підтримують мир: у США постали проти армії Путіна в Карабасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Вони не підтримують мир: у США постали проти армії Путіна в Карабасі

Вони не підтримують мир: у США постали проти армії Путіна в Карабасі
Джерело:  Укрінформ

Рішення Кремля про введення миротворчого корпусу в Нагірний Карабах не має мети встановити мир, стверджують у Сполучених Штатах. Перш за все російська влада таким чином намагається взяти території під контроль. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на коментар експерта з питань безпеки та оборони Німецького фонду Маршалла США Брюно Лете для Укрінформу.

За його словами, існує різниця у погляді на термін "миротворці" між Росією та іншим світом, оскільки відповідні ініціативи РФ не приводили до реального встановлення миру.

"Російське визначення "миротворців" відрізняється від нашого тлумачення. Вони ніколи не підтримують мир. Але вони завжди утримують територію", - додав він.

Лете звернув увагу на те, як Кремль скористався можливістю посилити свій вплив у регіоні, який входить до його зони впливу.

На адресу НАТО експерт зауважив, військова присутність Росії в районах Нагірного Карабаху може затягнутися на невизначений термін. Прикладом для цього служить так зване Придністров'я. Для Європи та атлантичних союзників регіон має надзвичайну цінність, адже через нього проходить один з енергетичних коридорів.

Натомість Росія може скористатися присутність в Карабасі для фактичного заморожування конфлікту наново.

"Це дестабілізуватиме крихку безпеку у регіоні та блокуватиме утвердження сталого миру", - резюмував фахівець.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 листопада Міністерство оборони із посиланням на інформацію, отриману в Головному управлінні розвідки, розповіло, що команда Володимира Путіна на окупованому Донбасі вербує людей для відправлення в Нагірний Карабах у якості так званих "миротворців".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?