ВООЗ екстрено звернулася до країн Європи через карантин
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ екстрено звернулася до країн Європи через карантин

ВООЗ екстрено звернулася до країн Європи через карантин
Джерело:  online.ua

Представники Всесвітньої організації здоров'я невідкладно звернулися до країн Європи та попередили, що занадто поспішне зняття обмежувальних заходів, запроваджених для боротьби з пандемією коронавірусу, зараз може привести до спалаху, який спостерігається в Індії. З такою заявою виступив очільник представництва ВООЗ в Європі Ганс Клюге.

Джерело:  The Guardian

ВООЗ закликає не скасовувати поспішно карантин

За словами Клюге, кількість заражень в регіоні знижується, але все одно "залишається надзвичайно високим". Проте у зв'язку з тим, що деякі країни повідомили про пом'якшення обмежень - він просить не поспішати.

Клюге звернув увагу на те, що ослаблення обмежень з такими темпами вакцинації та новими заразними штамами може призвести до "ідеального шторму в будь-якій країні".

Очільник представництва ВООЗ наголосив, що такий сценарій, як в Індії, не повинен повторитися в європейських країнах.

За його словами, наразі лише 16% населення Європи отримали щонайменше першу дозу вакцини від коронавірусу.

Що відомо про ситуацію з коронавірусом в Індії

Згідно з останніми даними, протягом минулої доби в Індії підтвердили понад 379 тисяч випадків коронавірусу, загалом в країні зареєстрували 1,8 мільйона інфікувань.

Окрім того, відомо, що в столиці Індії Делі почали будувати імпровізовані похоронні вогнища, оскільки в місті не вистачає місця для кремації.

За словами представників ВООЗ, спалах COVID-19 в Індії був спровокований "ідеальним штормом" масових зібрань, більш заразними штамами і низьким рівнем вакцинації.

"Індія є одним з епіцентрів пандемії у світі. Щоденно на Індію припадає близько третини усіх виявлених у світі випадків COVID-19. Прем’єр Індії Нарендра Моді заявив, що країна зіштовхнулася з "цунамі" інфікувань. Низка європейських країн, Пакистан і США надсилають Індії допомогу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?