ВООЗ назвала особливості штаму Омікрон
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ назвала особливості штаму Омікрон

ВООЗ назвала особливості штаму Омікрон
Джерело:  online.ua

У ВООЗ розповіли про особливості варіанту коронавірусу Омікрон, а також чи потрібна окрема вакцина, щоб побороти цей штам.

Джерело: Reuters

ВООЗ підтвердив, що Омікрон переноситься легше за інші штами

У ВООЗ повідомили, що з'являється більше доказів того, що штам коронавірусу Омікрон вражає верхні дихальні шляхи, викликаючи м'які симптоми, ніж попередні штами.

Ми бачимо все більше досліджень, які вказують на те, що Омікрон вражає верхню частину тіла. На відміну від інших штамів, що вражають легені та можуть спричинити важку пневмонію. Це може бути гарною новиною, але нам потрібні додаткові дослідження, щоб довести це , - сказав Абді Махамуд, представник ВООЗ.

Оскільки сильно мутований варіант було вперше виявлено в листопаді, дані ВООЗ показують, що він швидко поширився і з’явився принаймні в 128 країнах, створюючи дилеми для багатьох країн і людей, які прагнуть перезавантажити свою економіку і життя після майже двох років пандемії.

Проте, хоча кількість випадків зросла до історичних рекордів, показники госпіталізації та смертності часто нижчі, ніж на інших етапах пандемії.

Те, що ми бачимо зараз, це... розрив між випадками зараження та смертями, – повідомив Махамуд.

Він попередив, що висока заразність Омікрону означає, що протягом кількох тижнів він стане домінуючим у багатьох місцях, створюючи загрозу для медичних систем у країнах, де велика частка населення залишається невакцинованою.

Фото — Pixabay.com

Як впливає рівень вакцинації на поширення Омікрону

Проблемою є не вакцина, а вакцинація та охоплення уразливих груп населення, - додали у ВООЗ.

Відповідаючи на запитання про те, чи потрібна для Омікрон окрема вакцина, Махамуд відповів, що про це говорити зарано, але висловив сумніви та наголосив, що це рішення вимагає глобальної координації і не має вирішуватися виробниками наодинці.

За його словами, найкращим способом зменшити вплив цього штаму є вакцинація 70% населення кожної країни до липня, а не пропонування третьої та четвертої доз у деяких країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?