ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей

ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила для застосування серед дітей першу у світі вакцину проти малярії. Вакцину схвалили для застосування серед дітей в країнах Африки на південь від Сахари та в інших регіонах з помірним і високим рівнем передачі малярії. Вакцина повинна застосовуватися за схемою з чотирьох доз серед дітей старше п'яти місяців.

Джерело: пресслужба ВООЗ 

«Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей - це прорив в науці щодо дослідження дитячого здоров'я і боротьби з малярією», - сказав Генеральний директор ВООЗ, доктор Тедрос Гебрейесус. «Використання цієї вакцини на додаток до існуючих засобів профілактики малярії може щорічно рятувати десятки тисяч молодих життів».

В ООН заявляють, що вакцина RTS,S/AS01 (Mosquirix) від компанії GlaxoSmithKline (GSK) показала свою безпеку та ефективність у запобіганні важких форм малярії.

На розробку вакцини пішло 30 років

Гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреїсус зазначив, що на розробку вакцини пішло 30 років – і вона змінить курс в історії охорони здоров'я.

Нагадаємо, хвороба передається через укус комара, основними засобами профілактики є москітні сітки та обробка приміщень інсектицидами. Та в деяких країнах ці методи досі вважаються доволі дорогими, що сприяє тому, що хвороба і далі вважається досить поширеною.

Гебреїсус зазначив, що вакцина є неабияким досягненням у медицині для всіх країн, однак для країн Африки, які найбільше страждають від смертельного захворювання, вона має найбільше значення. Зазначимо, 80-90 % випадків смерті припадає саме на тропічну малярію, яку породжує Plasmodium falciparum.

Малярія забрала життя цілої низки видатних постатей

Малярія завжди була і є однією з найнебезпечніших хвороб. Вона приводила до занепаду великі країни, знищувала народи, вирішувала результати війн.

До відомих жертв, що найбільш ймовірно померли від малярії, належать: Александр Македонський, Аттіла (король гунів), Чингісхан, святий Августин, принаймні 5 римських пап, італійський поет Данте Аліг'єрі, Христофор Колумб, Олівер Кромвель, лорд Байрон.

Читайте також:

  • У МОЗ оголосили про отримання інноваційної техніки для виявлення нових штамів COVID-19.

  • У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини Спутнік V.

  • Дослідники назвали нову небезпеку коронавірусу для дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?