ВООЗ звинуватила багаті країни в затягуванні пандемії через ревакцинацію
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ звинуватила багаті країни в затягуванні пандемії через ревакцинацію

ВООЗ звинуватила багаті країни в затягуванні пандемії через ревакцинацію
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров’я виступили напередодні з новою порцією критики на адресу урядів розвинених країн, які завдяки бажанню проводити бустерні щеплення сконцентрували критичні обсяги антикоронавірусних вакцин.

Джерело: CNBC

За оприлюдненими даними, таке несправедливе розподілення препаратів провокує продовження пандемії у світі.

Згідно з уточненням голови підрозділу ВООЗ з нових хвороб Марії Ван Керхове, “це не просто несправедливо, це не просто аморально, це подовжує пандемію, і це призводить до загибелі людей”.

Глобальна нерівність у поширенні вакцин тягнеться від самого початку кампаній з імунізації у країнах, які отримали ще тоді ексклюзивний доступ до препаратів. На тлі тривалої нерівності організація закликала до розподілу препаратів серед держав з низькими рівнями доходів населення - більшість розвинених сусідів вакцинували більшість своїх громадян.

Експерти звернули увагу на статистику, в якій зафіксовано повну вакцинацію проти коронавірусу в Африці лише на рівні 3% загального населення. На континенті 26 країн поширили менше половини вакцин, які вони мають.

ВООЗ проти ревакцинації

За словами генерального директора структури Тедроса Аданома Гебреєсуса, так звані бустерні щеплення необхідно відкласти — вони мають непідтверджену ефективність, а також заважають проводити кампанію з імунізації у бідних країнах, де вакцину отримали близько 1% чи 2% населення.

На початку серпня у ВООЗ закликали до повноцінного мораторію на таку політику.

“Тим часом країни з низьким рівнем доходу змогли лише почати вводити 1,5 дози на кожні 100 осіб через відсутність препаратів. Нам необхідно в терміновому порядку змінити ситуацію, коли велика частина вакцин виявляються в країнах з високим рівнем доходів, і перейти до постачань здебільшого препаратів в країни з низьким рівнем доходів. Відповідно, ВООЗ закликає ввести мораторій на ревакцинацію як мінімум до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати не менше 10% населення кожної країни”, — звернув увагу представник організації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?