Ворог намагається оточити українські війська в Сєвєродонецьку — Генштаб ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Ворог намагається оточити українські війська в Сєвєродонецьку — Генштаб ЗСУ

Ворог намагається оточити українські війська в Сєвєродонецьку — Генштаб ЗСУ
Джерело:  online.ua

Російські війська намагаються оточити Збройні сили України в Сєвєродонецьку на Луганщині. Проте зараз немає потреби відходити з території міста.

Джерело: брифінг Генштабу ЗСУ

ЗСУ не мають потреби відступати від Сєвєродонецька

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов відповів на питання щодо того, чи готові українські війська до відступу з Сєвєродонецька в разі загрози їхнього оточення росіянами.

Так, противник намагається оточити наші війська... Усі заходи, всі дії, які проводять як військовослужбовці, так і підрозділи загалом, полягають у виконанні єдиного задуму. Зараз, згідно з планами командування Генерального Штабу, нашим військовим частинам нема потреби відходити з територій, які ви назвали, - сказав Громов.

Він зазначив, що зараз у Сєвєродонецьку тривають запеклі вуличні бої.

Підрозділи виконуватимуть завдання всім наявним складом сил і засобів, за наявного ресурсу, — наголосив він.

Він сказав, що в разі захоплення Сєверодонецька українські війська будуть змушені вести оборону вздовж берега річки та проводити бої з міської забудови.

Нагадаємо, що за попередню добу українські війська завдяки контратакам посунули ворога із декількох вулиць Сєвєродонецька та взяли полонених.

Також Громов розповів, що з початку повномасштабної війни, РФ здійснила 5 722 літаковильоти оперативно-тактичної авіації та 551 пуск крилатих ракет типу "Іскандер" і "Калібр".

Понад 20% літаковильотів від загальної кількості та 61 пуск крилатих ракет типу "Іскандер" було здійснено з території Білорусі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?