Вперше в історії: перша леді США покинула Білий дім заради вчителювання
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше в історії: перша леді США покинула Білий дім заради вчителювання

Вперше в історії: перша леді США покинула Білий дім заради вчителювання
Джерело:  online.ua

Перша леді США Джилл Байден у вівторок, 7 вересня, повернулася до викладання у Громадський коледж Північної Вірджинії, де працює з 2009 року. До того вона кілька місяців викладала письмо та англійську мову студентам коледжу онлайн в зв’язку з пандемією коронавірусу.

Джерело: AP.

Дружина чинного президента США Джо Байдена стала першою в історії країни жінкою, яка покинула Білий дім, щоб працювати повний день на звичайній роботі.

Джилл пояснює це своєю великою любов'ю до вчителювання.

"Є деякі речі, які ви просто не можете замінити, і я не можу дочекатися повернення в клас", – розповіла вона.

Перша леді, що працюватиме

За словами професорки Бостонського університету Таммі Вігіл, яка написала книгу про попередниць Джилл - Мішель Обаму та Меланію Трамп, для американців дружина президента, яка працює – це "велика справа".

До Джилл Байден усі перші леді не працювали поза домом, вони підтримували своїх чоловіків та виховували дітей. Інколи перші леді США виступали спеціальними послами своїх чоловіків та займалися благодійністю.

70-річна дружина Джо Байдена вирішила йти власним шляхом. Вона наголосила, що завжди мріяла побудувати кар'єру і чоловік не збирався змушувати її відмовитися від улюбленої роботи.

“Викладання – це не тільки те, що я роблю. Це те, ким я є”, – наголосила Байден.

Зазначимо, що посада першої леді в США не має чіткого опису діяльності і не оплачується. Однак вона вимагає високого рівня публічності і відповідальності.

Джилл Байден буде викладати перед студентами у вівторок і у четвер. Усі заняття в коледжі проходять у захисних масках незалежно від наявності вакцинації. Перша леді повністю вакцинована від коронавірусу.

Вчительська кар’єра Джилл Байден

Джилл Байден почала викладати англійську мову в римо-католицькій середній школі у Вілмінгтоні у штаті Делавер у 1976 році, через рік після того, як вона познайомилася і почала зустрічатися з тоді ще сенатором Джо Байденом. Пізніше вона викладала в психіатричній лікарні та в технічному коледжі Делаверу.

За роки праці вона отримала дві ступені магістра та докторську ступінь з освітнього керівництва.

Після того як Джо Байден став віце-президентом у 2009 році, його дружина почала викладати у Громадському коледжі Північної Вірджинії. Вона продовжувала викладати там після того, як він пішов з посади та навіть протягом усієї його президентської кампанії 2020 року.

Перша леді продовжувала віртуальне навчання зі свого офісу у Східному крилі Білого дому або в готельних номерах, коли вона подорожувала для просування політики адміністрації.

Читайте також:

  • Байден скандально осоромився перед королевою Єлизаветою II.

  • Мішель Обама затьмарила першу леді США на інавгурації Байдена — фото та відео.

  • Нова перша леді США вирішила піти проти традицій Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?