Вперше за 12 років. Українські фігуристи здобули "золото" юніорського Гран-прі
Категорія
Спорт
Дата публікації

Вперше за 12 років. Українські фігуристи здобули "золото" юніорського Гран-прі

Вперше за 12 років. Українські фігуристи здобули "золото" юніорського Гран-прі
Джерело:  online.ua

Українські фігуристи Марія Пінчук та Микита Погорєлов здобули золото юніорського Гран-прі в танцях на льоду. 

Джерело: Федерація фігурного катання України

Українські фігуристи виграли золото юніорського Гран-прі в танцях на льоду

У Стамбулі завершився третій етап юніорського Гран-прі з фігурного катання. Україна за підсумками турніру здобула свою першу медаль у сезоні — "золото" в танцях на льоду Марії Пінчук та Микити Погорєлова.

Дебютну медаль пара Пінчук-Погорєлов здобула минулого сезону. У вересні 2022 року тандем посів третє місце з танців на льоду в Ризі — їхня нагорода стала для України першою на цьому рівні за чотири роки.

Етап у Стамбулі став для юних фігуристів першим у новому сезоні.

8 вересня етап закривала довільна програма з танців на льоду. Посівши друге місце в ритмічній програмі, Марія Пінчук та Микита Погорєлов також показали другий результат у довільному танці і за сумою балів очолили залік — "золото" з доробком у 148.82 бала.

Що означає перемога українців на турнірі 

Досі не вірю, що це сталося, — розповіла після змагань Марія Пінчук. — Не знаю, я в захваті. Розчарована після довільного танцю? Так, була трохи засмучена через «твізли» — ми над цим попрацюємо.
Дуже пишаюся через український прапор на подіумі. Пишаюся, що ми з України, що можемо змагатися за цю країну та щось для неї зробити в такий важкий час.

Микита Погорєлов додав:

Не знаю, як це пояснити. У тебе стільки емоцій, стільки речей, які збираєшся висловити. Але зараз я не знаю, що казати.

Україна здобула перше за вісім років "золото" на рівні юніорського Гран-прі. У серпні 2015 року парні змагання вигравали Рената Оганесян і Марк Бардей.

Змагання юніорського Гран-прі з танців на льоду українці виграють вперше з 2012 року. Тоді на етапі в Латвії тріумфували Марія Носуля та Євген Холонюк.

Для Пінчук та Погорєлова це дебютна перемога на рівні юніорського Гран-прі. Та перша — на міжнародних змаганнях з листопада 2021 року, коли пара здобула "золото" турніру в Андоррі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?