ВПС Британії та Німеччини перехопили винищувачі РФ біля повітряного простору НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

ВПС Британії та Німеччини перехопили винищувачі РФ біля повітряного простору НАТО

ВПС Британії та Німеччини перехопили винищувачі РФ біля повітряного простору НАТО
Джерело:  online.ua

Британським та німецьким військово-повітряним силам спільними зусиллями вдалося перехопили три російські літаки над Фінською затокою і Балтійським морем, тобто близько до повітряного простору НАТО.

Джерело: ВПС Великої Британії

Біля повітряного простору НАТО перехопили винищувачі РФ

Як зазначає пресслужба британських ВПС, завдання з перехоплення виконували винищувачі Eurofighter Typhoon зі складу 9-ої ескадрильї і 71-го крила "Ріхтофен" ФРН.

Літаки підняли в повітря з метою перехоплення й візуальної ідентифікації кількох невпізнаних літаків, які неочікувано наблизилися до повітряного простору Альянсу.

Один з літаків був ідентифікований як літак-розвідник Іл-20 повітряно-космічних сил Росії, який прямував до Калінінградської області. Його зустріли два російські винищувачі Су-27, що базуються в Калінінграді, й супроводили через північно-західну частину естонського регіону польотної інформації. Пізніше на перехоплення вирушили літаки Gripen військово-повітряних сил Швеції.

Провокації РФ — непоодинокі випадки у цьому регіоні

Представники британських ВПС Британії звертають увагу на те, що подібні перехоплення не можна вважати унікальними, адже російську авіацію часто можна помітити над Балтійським морем.

Наші союзники й партнери в регіоні повинні бути впевнені в тому, що НАТО тут залишатиметься й надалі, а Велика Британія продовжує виконувати свої зобов'язання щодо колективної оборони повітряного простору НАТО.

Орім того, наголошується, що ВПС Британії та Німеччини є учасниками спільної місії НАТО з патрулювання повітряного простору країн Балтії Operation Azotize. Вона триває уже 1,5 місяці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?