Вселенський патріарх заявив про співучасть РПЦ у війні проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Вселенський патріарх заявив про співучасть РПЦ у війні проти України

Вселенський патріарх заявив про співучасть РПЦ у війні проти України
Джерело:  online.ua

Вселенський патріарх Варфоломій заявив про відповідальність Православної церкви РФ за війну, розв'язану Кремлем проти України.

Джерело:   Reuters

Вселенський патріарх закликав до протистояння РПЦ 

Церква і державне керівництво Росії співпрацювали у злочині агресії і розділили відповідальність за скоєні злочини, такі як шокуюче викрадення українських дітей, - наголосив Варфоломій.

За його словами, наразі необхідно зосередити міжрелігійний діалог на спробах протистояти агресії Московського патріархата.

Наш міжрелігійний діалог має бути зосереджений на способах протистояння і нейтралізації здатності керівництва Московського патріархату підривати єдність і богословськи узаконювати злочинну поведінку, - підкреслив Вселенський патріарх.

В ОП заявили про нелігітимність Путіна 

За словами радника керівника Офісу президента України, Михайла Подоляка, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін втратив легітимність і зараз найкращий час для протестного руху в РФ.

Він пояснив, що президент РФ Володимир Путін - воєнний злочинець, а тому не має легітимности. У зв'язку з цим будь-які дії проти мітингувальників будуть лише додатковими злочинами.

До речі, потенційні "протестні рухи" в Рф мають розуміти: саме зараз – найкращий час активно діяти. Ордер МКС чітко окреслив нову позицію: Путін – воєнний злочинець, і тому не має легітимності. Всі його дії проти протесту – виключно додаткові злочини. З відповідними наслідками, - підкреслив Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?