Всесвітній день домашніх тварин: як його святкують зірки та їхні улюбленці
Категорія
Культура
Дата публікації

Всесвітній день домашніх тварин: як його святкують зірки та їхні улюбленці

Всесвітній день домашніх тварин: як його святкують зірки та їхні улюбленці
Джерело:  online.ua

Сьогоднішній Всесвітній день домашніх тварин привертає увагу не лише до домашніх, але й до безпритульних звірів. Ми підібрали добірку вихованців українських/закордонних знаменитостей та загалом людей, які не уявляють свого життя без присутності своїх собак, котів чи більш екзотичних улюбленців. 

Джерело: ONLINE.UA

Першими ініціаторами запровадження свята були учасники руху за захист природи. Ідея створення свята представлена під час Міжнародного Конгресу в Італії в 1931 році. Тоді на з’їзд зібралися представники різних організацій, які займалися питаннями захисту довкілля та охорони природи і екології.

Артур Шопенгауер якось сказав:

Співчуття до тварин так тісно пов'язане з добротою характеру, що можна з упевненістю стверджувати: хто жорстокий з тваринами, той не може бути доброю людиною

Сьогодні в українському сегменті Facebook з'явилось чимало теплих фотографій з хештегом #worldpetsday, присвячених святу.

Не дивно, що девізом цього Дня стали слова Маленького принца з твору Антуана де Сент-Екзюпері: «Ти назавжди відповідає за тих, кого приручив», які звернені до всіх людей, - зазначає одеська блогерка Алла Сухарева.

Однією зі знаменитостей, які мають доволі екстремальні вподобання, є зірка фільмів "Сутінки" Крістен Стюарт, яка нещодавно прославилась роллю принцеси Діани в однойменному фільму Netflix.

Крістен Стюарт з метисом собаки та вовка 

Також атмосферним фото зі своїм домашнім улюбленцем поділилася акторка Олександра Козир.

Нагадаємо, нещодавно зворушливі світлини з домашнім улюбленцем опублікувала Джамала. Кримськотатарська виконавиця, яка працює в жанрах джаз, соул, фанк, фолк, поп та електро постала перед камерою у комфортному домашньому вбранні та з собачкою на руках.

На випадок, якщо ви раптом забули, що в мене ще й собака є, – зазначила Джа під фото.

Хочеш бути письменником - заведи кота

Зазначимо, чимало улюбленців змогли стати знаменитими завдяки статусу їхніх господарів. Зокрема, йдеться про котів таких письменників, як Ергест Гемінгвей, Жан-Поль Сартр, Йосиф Бродський, Марк Твен...

Гемінгвей ставився до котів трепетно і прославляв улюблену тварину у багатьох творах. Ось цитата з його роману «Острови в океані».

Кіт муркотів, але Томас Хадсон цього не чув, тому що муркотіння у нього було беззвучне, і, тримаючи листа в одній руці, він пальцем іншої торкнувся до горла кота.

- У тебе мікрофон у горлі, Бойзе, - сказав він. — Скажи, ти любиш мене?

Кіт легенько місив його груди лапами, тільки ледь зачіпаючи кігтями шерсть товстого синього светра, і Томас Хадсон відчував лагідно розлитий тягар його довгого м'якого тіла і під пальцями відчував його муркотіння.

До речі, не так вже й мало світових зірок кіно чи естради вирішили забрати тварину з вулиці. Серед них - Шарліз Терон, Том Харді, Джейк Джилленхол, Орландо Блум, Дженніфер Еністон.

Зокрема, Джейк Джилленхол дав притулок двом собакам і назвав їх на честь героїв роману письменниці Харпер Лі «Вбити пересмішника». Одного пса звуть Аттікус, а другого Бу Редлі. Першого знайшов через службу порятунку тварин.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?