Google опублікував гігапіксельні знімки 1848 відомих витворів мистецтва
Категорія
Культура
Дата публікації

Google опублікував гігапіксельні знімки 1848 відомих витворів мистецтва

Google опублікував гігапіксельні знімки 1848 відомих витворів мистецтва
Джерело:  online.ua

Всесвітньо відома компанія Google оцифрувала 1848 відомих витворів мистецтва, серед яких роботи Рафаеля, Ван Гога, Вермеєра, Клімта та інших митців. Насолодитися якісним зображенням найлегендарніших шедеврів світового мистецтва можна на сайті Google Arts & Culture.

Джерело: Google Arts & Culture

Google представив гігапіксельні знімки відомих витворів мистецтва

"Збільшувати ці зображення на комп’ютері — це найближчий аналог того, щоб підійти з лупою до реального твору", — пояснюють представники Google Arts & Culture.

Картина Арон Зінштейна "Футбол" (фото - artsandculture.google.com)

За їхніми словами, так близько до робіт найвідоміших митців можуть наблизитися лише куратори та охоронці. Гігапіксельні знімки допомагають зафіксувати тендітні витвори мистецтва та поділитися ними з усіма охочими.

Картина Вітторе Карпаччо "Лев святого Марка" (фото - artsandculture.google.com)

Варто звернути увагу на те, що серед оцифрованих робіт є не лише картини, а й скульптури, мозаїки, ікони, витвори народного мистецтва та фотографії.

За словами авторів проєкту, витвори мистецтва знімає спеціальна система, до якої входять камера, лазер і сонар. Апарати вимірюють відстань до картини та поступово роблять фотографії високої якості, які потім разом сформуюють гігапіксельне фото.

Що важливо розуміти, Google Arts & Culture — це некомерційна ініціатива компанії, що зберігає та поширює визначні витвори мистецтва онлайн. Організація співпрацює з культурними установами з усього світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?