Встановили новий рекорд. В Європі побільшало українських біженців
Категорія
Україна
Дата публікації

Встановили новий рекорд. В Європі побільшало українських біженців

Встановили новий рекорд. В Європі побільшало українських біженців
Джерело:  online.ua

Станом на кінець березня кількість українських біженців у Європі досягла рекордного показника з початку повномасштабного вторгнення.

Джерело: Управління Верховного комісара ООН

Скільки біженців з України знаходиться в Європі

Наразі в Європі зареєстровано 5 008 482 осіб, які отримали статус тимчасового захисту або аналогічної національної програми захисту.

Управління Верховного комісара ООН у справах біженців зазначило, що такий показник є максимальним з початку повномасштабного вторгнення РФ.

У порівнянні з кінцем січня кількість українських громадян, які отримали офіційний захист у країнах Європи, зросла на 185 тисяч осіб.

У розрізі по країнах ситуація з кількістю українських біженців залишається колишньою.

Найбільше українців прихистила Польща - 1,577 млн. На другому місці Німеччина - 922 тис. У Чехії притулок знайшли 502 тис українців, - зазначило управління Верховного комісара ООН.

В цілому з початку війни на території Європи було зареєстровано 8 млн 173 тисячі українських біженців - з урахуванням тих, хто вже повернувся додому або поїхав в інші регіони світу.

Австрія підтримала спрощене працевлаштування біженців з України

Національна рада Австрії схвалила оновлення правил працевлаштування для біженців з України, які тепер можуть влаштуватися на будь-яку роботу в країні без попереднього дозволу та перевірок зарплати та умов праці.

Крім того, сезонним працівникам буде достатньо підтвердити знання німецької мови на рівні А1, а для ключових та кваліфікованих працівників дефіцитних професій та засновників стартапів враховуватимуться знання французької, іспанської та боснійсько-хорватсько-сербської мов на рівні В1.

Згідно з заявою державного секретаря Австрії з туризму Сюзанни Краус-Вінклер, це рішення допоможе подолати дефіцит кваліфікованих працівників.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?