Вступ України в НАТО треба вирішити в інший час — Білий дім
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України в НАТО треба вирішити в інший час — Білий дім

Вступ України в НАТО треба вирішити в інший час — Білий дім
Джерело:  online.ua

У Білому домі вважають, що наразі потрібно зосередитися на підтримці України, а питання вступу в НАТО вирішити в інший час. США також наступного тижня оголосять про новий пакет військової допомоги.

Джерело: брифінг Джейка Саллівана

У Білому домі прокоментували заявку України в НАТО

 Радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що головною метою зараз є безпосередня підтримка України.

США десятки років чітко заявляли, що підтримують політику відкритих дверей НАТО. Будь-яке рішення про членство в НАТО ухвалюється між 30 членами Альянсу і країнами, які прагнуть до нього приєднатися. Зараз, на наш погляд, найкращий шлях підтримувати Україну – практична підтримка України "на землі", а процесом у Брюсселі треба зайнятися в інший час, - сказав він.

Також Салліван оголосив, що наступного тижня США оголосять про новий пакет військової допомоги.

Там не буде нових зразків озброєння, але він "міститиме поповнення багатьох спроможностей, які українці вже ефективно застосовують".

Саллівана запитали про передачу Україні західних танків.

Я нічого не відкидаю. Але на сьогодні не маю оголошень про передачу американських танків. Ми вже прискорили надання Україні танків з боку деяких наших партнерів у Східній Європі, які надали саме ті танки радянського зразка, які українці вміють використовувати і якими володіють. І ми продовжимо це робити, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?