Вторгнення армії РФ в Україну створює шлях для подальшої агресії в Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

Вторгнення армії РФ в Україну створює шлях для подальшої агресії в Європі

Вторгнення армії РФ в Україну створює шлях для подальшої агресії в Європі
Джерело:  online.ua

За словами президента України Володимира Зеленського, розв'язана Кремлем війна проти України відкриває окупаційній армії шлях до подальшої агресії на території Європи.

Джерело:  виступ президента в парламенті Чехії

Кремль прагне поширити збройну агресію на інші країни Європи

Глава держави знову закликав посилити санкції проти Росії і підкреслив, що після нападу на Київ Москва може вторгнутися в інші країни.

Російське вторгнення в Україну - це перший крок, необхідний російському керівництву для завоювання нових народів, - зазначає Зеленський.

У той же час представники сервісу DeepStateMAP оприлюднили актуальну карту бойових дій в Україні.

Фото - deepstatemap.live

Між тим депутат Ізюмської міськради Максим Стрельник зазначив, що ЗСУ проводять контрнаступ та звільняють населені пункти поблизу Ізюма на Харківщині.

На Ізюмському напрямку тривають запеклі бої. Російські окупанти так само намагаються просуватися у бік міста Слов'янська, Барвінкового з метою оточення наших військ у зоні операції об'єднаних сил. Проте ЗСУ та сили ТРО тримають оборону та завдають контрударів противнику у фланги, звільняючи деякі населені пункти вже навіть на околицях Ізюма. Це такі села, як Співаківка та Заводи, які розташовані по обидва береги річки Сіверський Донець. Сподіваємось, нашим військовим вдасться закріпитися на цих рубежах і вони зможуть продовжити свій контрнаступ, результатом якого стане звільнення Ізюма, - зазначив Стрельник.

За його словами, незважаючі на значну кількість кремлівських окупаційних військ в районі Ізюму, вони геть деморалізовані та виснажені.

Російські загарбники зараз постійно маневрують, деякі сили вони перекидають на Сєвєродонецьке, на Лиманський напрямки. Також десь заходять їхні резерви. Тому важко оцінити, скільки саме окупантів перебуває на Ізюмському плацдармі. Проте це близько 20-25 батальйонно-тактичних груп, що становлять серйозну загрозу для нашої армії. Проте все ж таки в Ізюмі противник деморалізований, але наше військо повністю мотивоване, щоб продовжити свій контрнаступ, - зазначив Стрельник.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?