Вучич пригрозив арештом громадянам Сербії у складі ПВК Вагнер в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Вучич пригрозив арештом громадянам Сербії у складі ПВК Вагнер в Україні

Вучич пригрозив арештом громадянам Сербії у складі ПВК Вагнер в Україні
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Олександр Вучич заявив, що громадяни країни, які у складі терористичної російської ПВК "Вагнер" приймають участь у війні проти України, будуть заарештовані після повернення додому. 

Джерело:   Politico

На громадян Сербії у складі ПВК Вагнер в Україні дома очікує арешт 

За словами Вучича, дружні країни, мається на увазі РФ, не мають вербувати для участі у війні громадян інших країн.

Серби, яких завербували воювати в Україні, будуть заарештовані, коли вони повернуться додому та будуть у межах досяжності наших установ, - підкреслив президент Сербії.

Зокрема, запитання про участь сербів у складі російської терористичної ПВК "Вагнер" в Україні роздратувало Вучича.

За його словами, він проти діяльності цієї ПВК на території своєї країни.

Видання зазначає, що ставлення Вучича до найманців цієї приватної компанії є негативним через їхні дії 16 лютого цього року

Тоді сербські націоналісти і проросійські активісти у Белграді вимагали припинити процес нормалізації відносин з Косово.
Протестувальники навіть погрожували вбити Вучича за його політику. Організатор того мітингу був затриманий – ним виявився ультраправий лідер Дам’ян Кнежевич. Він публічно підтримував вербування ПВК "Вагнер" сербських охочих.

Вучич назвав цих активістів "антисербами" та вказав, що, ймовірно, їх фінансує Російська Федерація.

Яких ще найманців РФ використовує у війні проти України 

За інформацією видання The Media Line, Кремль через ганебні поразки та високі втрати у війні проти України змушений був найняти для участі у бойових діях найманців з Палестини та Сирії.

Джерело видання зі спецслужб Ливану, зокрема, повідомило, що Кремль купує найманців з Сирії та Палестини за 350 доларів. Перевагу віддають добровольцям, які мають навички у керуванні БПЛА та досвід ведення партизанської війни у міських районах.

Зазначається, що на території Палестини найманців вербують кілька російських організацій, які контактують із представництвом Палестинської національної адміністрації у Лівані.

Окрім цього для вербування РФ використовує кураторів ліванського радикального угруповання "Хезболла".

Переважно йдеться про вербування палестинських біженців у Лівані, які проживають на території Ейн-аль-Халва на південь від портового міста Сідон.

Джерело видання повідомляє, що найманців майже одразу відправляють на передову, без попередньої підготовки. Таких "добровольців" Путін вже назбирав 300 осіб, ще близько 100 осіб - готують до відправки на війну.

Також Росія шукає "добровольців" для війни в України в різних куточках Сирії: там вербуванням займається угруповання ПВК "Вагнер". Окрім цього, Кремль не жалкує коштів на "купівлю" бійців сирійських регулярних військ - за участь у бойових діях їм обіцяють від 500 до 700 доларів на місяць.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?