В’ячеслава Чорновола насправді вбили кастетом: син політика прокоментував нову версію
Категорія
Політика
Дата публікації

В’ячеслава Чорновола насправді вбили кастетом: син політика прокоментував нову версію

В’ячеслава Чорновола насправді вбили кастетом: син політика прокоментував нову версію
Джерело:  online.ua

Колишній заступник генпрокурора України Микола Голомша заявив, що лідер Народного руху України В’ячеслав Чорновіл насправді помер не внаслідок ДТП – його убили ударами кастета по голові.

Джерело: “4 канал”.

"Ми розслідували справу про вбивство Чорновола. І встановили, що Чорновола було вбито. Було вбито чотирма ударами кастета у потиличну ділянку голови і таким самим кастетом було добито водія.

Безперечно, що (смерть настала – ред.) не у ДТП…”, - наполягає Голомша.

За словами Голомші, було встановлено, що були відключені подушки безпеки, підроблений огляду місця події, а також встановлено вбивство на Волині основного свідка.

Зазначимо, що екзаступник генпрокурора про вбивство Чорновола говорить не вперше – таку інформацію він уже озвучував в інтерв’ю, зокрема, у 2015 році.

Тарас Чорновіл про смерть батька

Версію, що В'ячеслава Чорновола вбили кастетом, прокоментував його син, Тарас Чорновіл.

За його словами, ця інформація не нова, її вже близько 20 років, про неї було багато інтерв'ю.

Він зазначив, що припущення про сліди ударів кастетом по голові В’ячеслава Чорновола пролунали під час однієї з повторних експертиз справи на основі фотоматеріалів.

"Насправді, це є неоднозначна фраза (про кастет), і ми з паном Голомшою це обговорювали і в слідстві і в суді. Припущення було під час однієї з експертиз, яка працювала з матеріалами попередніх експертиз, тобто це не була ексгумація, це не було дослідження тіла В'ячеслава Чорновола, а були дослідження фотографій, які були зроблені при першій сфальсифікованій експертизі. Тоді експерт вказав на сліди на черепі мого батька, які не можна, з його погляду, пояснити аварією. Він вважав, що вони нагадують, за його даними, на те що, по голові вдарили кастетами", – сказав Чорновіл.

Він вважає, що такі удари справді не характерні для аварії.

Нагадаємо, офіційно вважається, що В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року у результаті автокатастрофи на трасі "Бориспіль – Золотоноша". У 2000 році він був удостоєний звання Герой України посмертно.

Читайте також:

  • Помер Роланд Франко — останній онук Івана Франка.

  • Трагедія в Бабиному Яру: в ВР створили робочу групу до 80-ї річниці.

  • У Дніпрі посеред вулиці вибухнуло авто — поліція розслідує як теракт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?