Вже цього місяця розпочнеться обговорення стосовно вступу України до НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Вже цього місяця розпочнеться обговорення стосовно вступу України до НАТО

Вже цього місяця розпочнеться обговорення стосовно вступу України до НАТО
Джерело:  online.ua

Посол України в НАТО  Наталя Галібаренко повідомила, що вже в середині цього місяця розпочнеться обговорення питання щодо прискореної процедури вступу України в Альянс. 

Джерело: брифінг представниці України в НАТО

Україна має всі шанси на вступ до НАТО

Галібаренко зазначила, що заявка України на прискорений вступ до НАТО за аналогією Швеції та Фінляндії ні для кого не стала несподіванкою.

Подача Україною заявки – це реакція на динамічні зміни та події, і країни-партнери це усвідомлюють. Це є нормальна практика, - підкреслила представник України в НАТО.

Також вона пояснила, що за процедурою після подання Україною заявки країни члени мають провести обговорення та висловити свою позицію. Тепер дискусія щодо членства України у НАТО отримала формалізований характер.

Одним із перших кроків буде обговорення на рівні послів. Другим етапом буде обговорення між міністрами оборони, яке планується провести 12-13 жовтня після зустрічі у рамках "Рамштайну", - зазначила Галібаренко.

Зі свого боку керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів переговори із президентом Польщі Анджеєм Дудою стосовно шляхів взаємодії двох країн щодо підготовки до вступу України в НАТО.

Також співрозмовники обговорили продовження допомоги українській армії, актуальні першочергові потреби Сил оборони України, питання енергетичної безпеки, псевдореферендуми РФ в Україні та інше.

Своєю чергою, керівник адміністрації українського лідера Володимира Зеленського окремо наголосив на підготовлених Міжнародною робочою групою з питань гарантій безпеки для України рекомендаціях щодо Київського договору безпеки, над імплементацією яких спільно з партнерами працюватиме українська сторона.

Крім того, під час зустрічі польський президент нагородив Єрмака високою державною нагородою Республіки Польща - Командорським хрестом із зіркою Ордену "За заслуги перед Польщею".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?