WSJ попереджає про нові плани РФ та Ірану щодо дронів-камікадзе
Категорія
Світ
Дата публікації

WSJ попереджає про нові плани РФ та Ірану щодо дронів-камікадзе

WSJ попереджає про нові плани РФ та Ірану щодо дронів-камікадзе
Джерело:  online.ua

Американські журналісти попереджають, що Іран і Росія мають намір побудувати на території РФ завод, на якому хочуть виготовити понад 6000 безпілотників іранської розробки для війни проти України.

Джерело:  The Wall Street Journal  із посиланням на своїх інсайдерів

Іран і Росія хочуть збудувати завод з виробництва дронів

Як стверджують анонімні джерела видання, декілька тижнів тому делегація високого рівня з Ірану прилетіла до Росії, щоб відвідати місце, де планують збудувати завод та обговорити подробиці реалізації цього проєкту.

Журналісти звертають увагу на те, що Москва та Тегеран плекають надію, що зможуть створити швидший безпілотник, який стане серйозним викликом для ППО України.

Згідно з даними редакції видання, переговори набули конкретності після візиту 5 січня в російське місто Єлабуга іранської делегації.

Вони оглянули порожній майданчик, де лідери двох країн планують побудувати новий завод. Іранську делегацію очолювали бригадний генерал Абдолла Мехрабі, голова Організації джихаду з дослідження і самозабезпечення аерокосмічних сил Корпусу вартових ісламської революції, та Гассем Дамавандіан, керівник іранської компанії Quds Aviation Industry, ключового оборонного виробника, який, на думку США, відіграє центральну роль у розробці і створенні безпілотників у країні, - пише видання.

Що відомо про злочинну допомогу Ірану Росії у війні проти України

Як уже згадувалося раніше, досі офіційний Тегеран постачав Росії в основному так звані дрони-камікадзе, відомі як Shahed-136, які містять невелику кількість вибухівки, що детонує, коли безпілотні апарати врізаються в ціль.

Окрім того, Кремль намагається домовитися з Іраном про постачання балістичних ракет, однак поки Тегеран не погуджується на цю пропозицію.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?