ХАМАС захопив у Ізраїлі заручників і військовополонених — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

ХАМАС захопив у Ізраїлі заручників і військовополонених — CNN

ХАМАС атакує Ізраїль
Джерело:  СNN

Бойовики злочинного угрупування ХАМАС на території Ізраїля захопили заручників і військовополонених. Серед них можуть бути і офіцери ЦАХАЛ.

Терористи ХАМАС захопили заручників на території Ізраїлю

Бойовики злочинного угрупування ХАМАС, які вторглися на територію Ізраїлю, захопили "заручників і військовополонених".

Про це заявив речник Армії оборони Ізраїлю бригадний генерал Даніель Хагарі.

Є заручники та військовополонені, яких захопив ХАМАС. Є також загиблі серед солдатів ЦАХАЛу. У нас поки що немає точної цифри – ми перебуваємо у стані війни, – сказав Хагарі.

Тим часом заступник голови ХАМАСу Салех аль-Арурі заявив, що угруповання захопило "велику кількість" ізраїльтян. За його словами, серед них є "старші офіцери".

Проте ці заяви не були підтверджені або перевірені Ізраїлем.

Ситуація в Ізраїлі: що відомо

Жертвами нападу ХАМАС на Ізраїль вже стали 100 людей і ще сотні отримали поранення.

У медичних відомствах Ізраїлю повідомляють, що жертв вже сягнула сотні і, як очікується, продовжить зростати.

Також відомо про щонайменше 900 постраждалих. Їх доправили до лікарень для надання медичної допомоги.

Серед жертв нападу Офір Лібштейн, голова регіональної ради Шаар Ханегева, який загинув під час перестрілки з терористами.

Сьогодні вранці бойовики терористичного угрупування ХАМАС вдерлися на територію Ізраїля з Сектору Газа. Бойовики вторглися в щонайменше 13 населених пунктів Ізраїля та вступили в бої з ізраїльською армією.

Крім того, бойовики ХАМАС здійснили масштабний ракетний обстріл ізраїльської території, включно з Тель-Авівом. Попри роботу протиракетної системи "Залізний купол", деякі ракети все ж влучили в житлові будинки та інші цивільні об'єкти.

Після цього прем'єр-міністр Ізраїля Беньямін Нетаньяху заявив, що країна перебуває у "стані війни", а ЦАХАЛ оголосив контртерористичну операцію "Залізні мечі". Ізраїльські військові сподіваються завершити операцію до кінця суботи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?