Харківський бабак Тимко прокинувся і дав прогноз на весну у 2024 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Харківський бабак Тимко прокинувся і дав прогноз на весну у 2024 році

Бабак Тимко ІІІ
Джерело:  Суспільне

2 лютого харківський бабак Тимко ІІІ спрогнозував, що весна в Україні буде ранньою і настане через шість тижнів. 

Бабак Тимко ІІІ зробив прогноз на весну

На дослідницькій біостанції Каразінського університету у селі Гайдари бабак Тимко ІІІ вже у двадцятий раз віщував прихід весни.

Тимко не побачив своєї тіні, значить, весна буде ранньою.

Тимко каже, що досить з нас вже нестабільної весни. Що весна може бути тільки українською, тож чекаємо через 6 тижнів нашу українську теплу весну, — пояснила віщування донька начальника біостанції Віктора Токарського Надія Токарська.

Як повідомляє харківське видання “Думка“, у бабака також запитали, що допоможе українцям виграти війну.

Перед віщуном поклали військову каску, фігурку “ждуна” і карту України. Бабак побіг у бік “ждуна” і карти України. Значить, допоможуть Україні перемогти у війні проти Росії єдність і терпіння.

Каска, “ждун” і карта України (Фото: Думка)

День бабака в Україні: що відомо

З 2004 року на біостанції в Гайдарах під Змієвом харківські науковці на чолі з професором Віктором Токарським відзначають День бабака.

За цей час про прихід весни оповіщали три бабаки. Чи правдиві їхні прогнози, науковці не відстежували.

День бабака є популярним святом у США, проте в Україні воно має привертати увагу суспільства до проблеми зникнення біологічного різноманіття в Україні, зокрема, й поступового скорочення чисельності бабаків.

Бабак степовий наразі занесений у Червону книгу як вид, що зникає.

Нагадаємо, що село Нестерівка, де живе бабак-віщун Тимко ІІІ та ще близько 30 бабаків, було в окупації з 24 лютого 2022 року. У вересні його звільнили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?