Я не хочу: Меркель зробила попередження світовим лідерам
Категорія
Світ
Дата публікації

Я не хочу: Меркель зробила попередження світовим лідерам

Я не хочу: Меркель зробила попередження світовим лідерам
Джерело:  online.ua

Лідерка ФРН Ангела Меркель виступила з важливою заявою. Вона звернула увагу на те, що досягнення цілей, зафіксованих у Паризькій кліматичній угоді, може стати "питанням виживання". Така теза прозвучала 23 січня на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посилання на "ВВС".

За словами німецької канцлерки, світ повинен співпрацювати у боротьбі зі змінами клімату, а теперішні зусилля урядів є недостатніми. Проте у досягненні поставлених кліматичних цілей "уже не всі беруть участь", зауважила лідерка ФРН, натякаючи на адміністрацію американського лідера Дональда Трампа, яка у листопаді минулого року почала процес виходу з Паризької угоди.

Сам очільник Білого дому у Давосі назвав кліматичних активістів "вічними пророками приреченості". На відміну від Трампа, Меркель серйозніше сприйняла вимоги молодих активістів.

"Ми, старші люди, повинні зважати на те, щоб сприймати нетерплячість молоді позитивно та конструктивно", - сказала канцлерка, цитує агентство новин AFP.

За словами Меркель, в її карїні також є скептики, які попри дані науковців не хочуть вірити у зміни клімату. Вона вважає, що з такими людьми потрібно шукати діалог та переконувати фактами.

Варто звернути увагу на те, що під час свого виступу німецька канцлерка також зачепила й інші теми. На думку Меркель, Європа має віднайти баланс між близькістю до США та економічними зв'язками з Китаєм.

"Я не хочу нової біполярності у світі, кажу відверто", - наголосила вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Всесвітній економічний форум у Давосі неочікувано для всіх заявив, що кліматичні катастрофи і вимирання видів флори і фауни — це одні із найсерйозніших загроз для світової економіки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?