Я вже не знаю, як дітки в пісочниці граються: одразу згадую, як міна в школу прилетіла - ветеран АТО
Категорія
Події
Дата публікації

Я вже не знаю, як дітки в пісочниці граються: одразу згадую, як міна в школу прилетіла - ветеран АТО

Я вже не знаю, як дітки в пісочниці граються: одразу згадую, як міна в школу прилетіла - ветеран АТО
Джерело:  online.ua

Бійцям Збройних сил України, які воювали в зоні АТО на Донбасі, дуже складно вбудовуватися в мирне життя після повернення з фронта.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів колишній розвідник, який служив в АТО, Олег Бондаренко з позивним Птах.
Читайте також: У ветеранов АТО загиблі товариші стоять як янголи за плечима - письменник Павло Белянський
До війни Бондаренко працював звукорежисером, - працював на українських телеканалах і у власній невеликій студії звукозапису. "Раніше, коли сідав я щось писати або зводити якусь музичну або звукову композицію - я думав про це. У мене був один асоціативний ряд, я асоціював звуки з діями. Зараз відбувається навпаки. Зараз я буду дії зі звуками асоціювати", - розповів він.
"Наприклад, я буду перебирати звукову бібліотеку. А бібліотека передбачає купу різких звуків. Різних. В тому числі і бойові звуки. Як тільки я, наприклад, потраплю чи клацну на файл з якимось стрілецькою зброєю, наприклад, автоматом Калашникова, і я почую цю стрілкотню - моя робота зупиниться. Все. Я сяду і його слухатиму ще раз і ще раз, і ще раз... Тому що, по-перше, я його знаю, як він звучить - справжній. По-друге, кожну чергу я кожен раз буду згадувати, що було. Як стріляло там. Це заважає роботі. Як це робити?", - запитав Птах.
"Або ж треба мені буде імітувати або створювати звукову картинку - наприклад, дітки граються в пісочниці. Так я вже не знаю, як дітки в пісочниці граються. Тепер для мене дітки в пісочниці - це дітки, які граються, умовно кажучи, залізячками, які, наприклад, в Мар'їнці прилітали. Там школа одна - прямо у двір прилетіла міна. А там дітки гралися - пищали, кричали, сміялися, бігали... І до них прилетіло ...дітки гралися в пісочниці...", - додав колишній розвідник.
"Летять птахи, наприклад. Треба природу озвучити. Вітерець легенький, журавлі курличуть, всяке таке. Я вже не чув, як курличуть журавлі, давним-давно. Знову ж таки, якщо природа, то я слухаю, звідки летить. Будь свист, будь все. Це вже не профдеформація, це як раз військова деформація", - резюмував Олег Бондаренко.
Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: У нормальній країні ветерану ніхто не скаже: "Ми вас туди не посилали" - український розвідник.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?