Як армія РФ воюватиме старими радянськими танками-пам'ятниками — пояснення експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як армія РФ воюватиме старими радянськими танками-пам'ятниками — пояснення експерта

Як армія РФ воюватиме старими радянськими танками-пам'ятниками — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

Через великі втрати у військовій техніці в Україні злочинна армія РФ вже знімає зі зберігання старі радянські танки Т-54 та Т-55. Та як вона ними буде воювати. В ефірі Online.ua військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан роз'яснив наміри росіян.

Джерело:  YouTube-канал online.ua

Як росіяни воюватимуть на радянських танках-пам'ятниках 

За словами Світана, вся справа у поставленному бойовому завданні.

Експерт підкреслює, що зрозуміло, що ці танки не будуть комплектувати ударні з'єднання ворога.

Цілком очевидно, що потрапивши на лінію фронта, ці старі танки одразу ж будуть знищені. На них не має серйозної броні, ані засобів ураження. Їх можна використовувати лише при обороні, або як САУ. Танк може бити з закритих позицій і навісом, однак дальність у такому разі складає десь 7-8 км. Скоріш за все, їх так і будуть використовувати, - зазначив експерт.

Світан підкреслив, що у цілях оборони ці танки можуть зарити у землю. Вони також можуть позаду підтримувати наступ піхотних підрозділів в режимі гармат, але не більш того.

На яке озброєння робить ставку ворог

Експерт підкреслює, що наразі росіяни розраховують на все озброєння, яке тільки мають.

За його словами, наразі в РФ можуть виробляти 15-20 нових танків кожного місяця. Вони також можуть знімати зі зберігання та відправляти до армії до 25 старих танків щомісяця.

Десь близько 40 танків кожного місяця вони можуть закидати на лінію фронту. В залежності від кількості та типу танків, їм можуть ставити різні задачі. Саме на це в них і розрахунок — на виробництво та використання старої радянської техніки,- підкреслив експерт.

Світан підкреслив, що наразі ворогу через великі втрати гостро не вистачає танків, оскільки іноді українські військові знищують до 10 ворожих танків на добу.

Тому все, що вони наразі відновлюють та виробляють це приблизно стільки ж, скільки ворог втрачає на фронті, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?