Як атака на Кримський вплинула на логістику російських військ — оцінка ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Як атака на Кримський вплинула на логістику російських військ — оцінка ISW

Як атака на Кримський вплинула на логістику російських військ — оцінка ISW
Джерело:  online.ua

Наслідки атаки на Кримський міст 17 липня здатні погіршити логістику російських військ на півдні України під час наступу ЗСУ.

Джерело: ISW

Як атака на Кримський вплинула на логістику російських військ

У російському Міністерстві транспорту заявили, що внаслідок інциденту не були пошкоджені ані залізничний міст, ані опори автомобільного мосту. Рух потягів був відновлений за кілька годин після вибухів.

Окупаційна "влада" півострова перенаправила рух цивільних на територію Росії через окуповані південні українські території. Російські джерела інформували про великі затори у Джанкойському районі Криму і тимчасово окупованій території Херсонщини в напрямку Мелітополя.

Аналітики вважають, що російські туристи, що тікають із Криму після вибухів на мосту, ймовірно, посилили рух і, швидше за все, завадили російській логістиці з півострова до "тилових районів" на території Херсонщини та Запоріжжя.

Російська "влада" Криму попросила цивільних розглянути альтернативні шляхи евакуації, аби "пом'якшити нагальні проблеми з дорожнім рухом".

У звіті також вказано, що речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов відмовився коментувати причетність держави до інциденту на Кримському мосту. Аналітики нагадали, що раніше українські офіційні особи заявляли – міст через Керченську протоку та військові райони в окупованому Криму є законними військовими цілями для ЗСУ.

Наслідки вибухів на Кримському мосту

Нагадаємо, на автомобільній частині Кримському мосту пролунали два вибухи в ніч проти 17 липня, внаслідок яких там зафіксовані суттєві пошкодження. Після "бавовни" з окупованого Криму почали масово тікати росіяни, тож утворилися автомобільні затори завдовжки десятків кілометрів. "Владою" був запропонований "альтернативний шлях" виїзду з півострова – через окуповані українські території, де можливі удари української артилерії.

Зауважимо, внаслідок інциденту на Кримському мосту на виїзді з окупованого Маріуполя на трасу Мангуш/Бердянськ утворилася тягнучка на десятки кілометрів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?