Як будуть посилювати карантин в Україні - МОЗ ухвалив термінове рішення
Категорія
Україна
Дата публікації

Як будуть посилювати карантин в Україні - МОЗ ухвалив термінове рішення

Як будуть посилювати карантин в Україні - МОЗ ухвалив термінове рішення
Джерело:  online.ua

У зв'язку з ситуацією щодо рекордно зростання захворюваності на коронавірус в Україні в суботу, 13 червня, на термінове засідання зібралася Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному були питання про посилення карантину в Україні. Що вирішили на засіданні комісії, повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, передає ONLINE.UA.

"В Україні не розглядається питання одномоментного повернення до більш жорстких заходів, оскільки на території України діє адаптивний карантин. Для цього в областях визначені три базові індекатори, триденне перевищення одного з них зобов'язує провести регіональне засідання комісії ТЕБ та НС", - пояснив Ляшко, давши зрозуміти, що карантин поки підсилювати не будуть.

Заступник голови МОЗ уточнив, що комісія доручила контролюючим органам посилити контроль за різними формами господарювання щодо дотримання ними карантину. Також комісія рекомендувала змінити графік роботи підприємств, держустанов і організацій, щоб розвести годину пік і зменшити навантаження на транспорт і попередити скупчення людей в транспорті, який перевозить людей до місця їх роботи.

За словами Ляшка, на комісії вирішили збільшити кількість рухомого складу громадського транспорту, щоб громадянам було легко дотримуватися правил дистанціювання. Що стосується основної сесії ЗНО, то на комісії встановили, що на сьогоднішній день є можливість її провести. Але так як зовнішнє незалежне оцінювання призначено на 25 червня, то остаточне рішення щодо проведення ЗНО будуть приймати 20-22 червня.

Нагадаємо, на 13 червня число захворілих на коронавірус в Україні досягло 30506 осіб. За останню добу подверждено 753 нових випадків зараження - це абсолютний антирекорд з початку пандемії. У зв'язку із загостренням ситуації в МОЗ попередили українців, що жорсткий карантин можуть повернути.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський відреагував на ситуацію з коронавірусом в Україні. Він доручив посилити перевірки в місцях скупчення людей на предмет дотримання правил карантину та притягнути до адміністративної відповідальності всіх порушників. Йшлося про перевірки громадського транспорту, ринків, магазинів і всіх інших місць, де спостерігається скупчення людей. Зеленський підкреслив, що стурбований стрімко зростаючою кількістю захворілих в країні. Він вимагає знайти причину цього і рішення виниклої проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?