Як допомогти дитині після російського полону — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Як допомогти дитині після російського полону — відповідь експерта

Як допомогти дитині після російського полону — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

На переконання члена Української академії наук Віталія Луньова, навіть після реабілітації дитини після російського полону або викрадення, вона не ніколи не буде такою, як до цього.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

 Як допомогти дитині впоратись з пережитим у російському полоні

Віталій Луньов зазанчає, що, звичайно, після полону потрібна реабілітація. Дитину після викрадення і полону можна привести до певної норми.

Але ми всі розуміємо, що дитина вже ніколи не буде такою, як до війни, ніколи не буде такою, як до полону, до викрадення. Тобто це вже інший варіант, в якому треба шукати свою норму життя.

За словами науковця, всі психотехнології, які росія використовує в полоні, ґрунтуються на диктаті влади, демонстрації сили, вибиванні особистості, підкоренні та зламаності.

Після такого психологічного впливу дитині в полоні пропонується новий варіант, новий сценарій поведінки і життя, аби уникати покарань, чи ще більш гіршого сценарію, який собі дитина може уявити, знаходячись в тих обставинах.

Певна частина того, що відбувається з викраденими українськими дітьми в полоні, відома, про іншу частину можемо здогадуватися, але це завжди жорстокі ігри.

Луньов зазначає, що це російська традиція виховання всіх і всюди — дешевий пряник-дофамін і страшенно болючий кнут.

Росія цілеспрямовано викрадає українських дітей

Згадайте , коли перед повномасштабним вторгненням росія стягувала до наших кордонів війська, в Україні було дуже багато романтиків, навіть серед політиків, які казали, що нічого не відбудеться. Всі люди зі здоровим глуздом, розуміли, що якщо така кількість танків та важкої зброї змінюють свою локацію, це відбувається не для того, щоб цей танк лише доїхав до нашого кордону. Здоровий глузд підказує, що це ніколи не робиться просто так чи, аби привернути до себе увагу.

Науковець зазначає, що так само і російська політика, яка пов'язана з переступанням моральних цінностей, з вкладенням стількох ресурсів та грошей, не може відбуватися без злочинного та прогностичного наміру.

Випадковості в цьому всьому просто бути не може, бо це є ціла система, яка, я впевнений, контролюється спеціальними підрозділами, які представляють органи державної влади росії на окупованих територіях. Такої випадковості взагалі не може бути. Викрадення українських дітей відбувається цілеспрямовано, жорстоко, але дуже конкретно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?