Як Кремль використовує спорт у гібридній війні - пояснення від ЗСУ
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Кремль використовує спорт у гібридній війні - пояснення від ЗСУ

Як Кремль використовує спорт у гібридній війні - пояснення від ЗСУ
Джерело:  online.ua

У Збройних силах України пояснили, як Кремль використовує спорт у якості інструменту гібридної війни, перетворюючи змагання на пафосний елемент пропаганди.

Джерело: Facebook-сторінка ЗСУ

Як Кремль перетворює спорт на інструмент гібридної війни 

У Збройних силах зазначили, що тільки протягом року після початку злочинного вторгнення армія РФ вбила понад 200 українських спортсменів та тренерів та обстрілами і ракетами зруйнувала сотні спортивних об'єктів.

Російське - значить токсичне і вбивче. Чим швидше світ це збагне, тим швидше вдасться захистити істинний дух Олімпійських змагань та світового спорту, - йдеться у повідомленні на сторінці ЗСУ.

Зокрема, російська диктатура завжди використовувала гучні спортивні змагання із метою відволікти увагу від власних агресивних дій.

Окрім цього вони не шкодували грошей на лобіювання проведення змагань.

Зокрема, на зимові Олімпійські ігри в Сочі Кремль не пошкодував близько 50 млрд доларів.

При цьому за кілька років до Олімпіади в Сочі росіяни розробили державну програму підтримки використання допінгу.

Так щоби росіяни змалечку звикали до рашистської істини: не можеш змагатися в чесних умовах - шукай спосіб надурити всіх. Тож посеред ночі спеціально навчені агенти підміняли зразки "допінгової" сечі російських спортсменів на чисті, передаючи їх через «отвір», просвердлений в стіні антидопінгової лабораторії. Коли рашистську сечу досліджували наступного дня, вона була чиста, немов сльоза радянської комсомолки, - зазначається у повідомленні ЗСУ.

Кремль використовує спорт для відвертання уваги від власної агресїі 

Аналітики ЗСУ зазначають, що Кремль полюбляє вчиняти агресію проти інших країн тоді, коли увага світу прикута до значних спортивних подій.

Наприклад у серпні 2008 року вони зробили з вторгненням у Грузію, а 2014 року під виглядом ротації угруповання, що забезпечувало охорону Олімпійських ігор у Сочі, росіяни перекидали військові сили через Керченську протоку в Крим, готуючись до окупації.

Спорт як інструмент гібридної війни росія використовує десятиліттями. У роки, що передували Революції Гідності, рашисти затягували український спорт у своє болото, що мало створити ілюзію щасливого пострадянського простору та спровокувати ностальгічний плач за радянськими чемпіонатами, - зазначають у ЗСУ.

Зокрема, тоді на гроші росіян було створено хокейний чемпіонат за участю команд Росії, Білорусі, Казахстану, Латвії та України. Згодом було створено баскетбольну Єдину лігу, куди ввійшли клуби з Литви, Латвії, Естонії, Білорусі та Казахстану.

Під час Революції Гідності було зупинено створення ще одного гібридного породження росіян - "Об’єднаного чемпіонату Росії та України з футболу". Там мали грати по 9 клубів із кожної країни.

У 2000-х роках росіяни нібито підкупили чиновників Міжнародної федерації футболу і гарантували собі цим проведення чемпіонату світу з футболу 2018 року.
А до того російський футбол зробив диверсійну вилазку на Чемпіонат Європи у Франції. Тоді угруповання російських тітушок у французькому Марселі напали на англійських футбольних фанатів.

Щонайменше 100 осіб були травмовані, 30 опинилися в госпіталі, життя п'ятьох опинилося під загрозою. Росіяни добивали лежачих, натовпом били одного. Словом, звичний російський народний спорт розбивання своєї гідності об асфальт... Путін пригрів у своїх старечих обіймах не тільки гімнастку Кабаєву, але й чимало російських спортсменів. Тож станом на 2020-й рік число спортсменів і осіб, пов'язаних зі спортом, у Держдумі складало 7% від усіх депутатів, - йдеться у повідомленні ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?