Як насправді розпочнеться контрнаступ ЗСУ — прогноз Світана
Категорія
Політика
Дата публікації

Як насправді розпочнеться контрнаступ ЗСУ — прогноз Світана

Як насправді розпочнеться контрнаступ ЗСУ — прогноз Світана
Джерело:  online.ua

На переконання полковника запасу ЗСУ та військового експерта Романа Світана, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в останній момент визначить, на якому напрямку, в якому форматі та якими силами розпочнеться контрнаступ. Окрім того, він додав, що рішення ж про рух військ було ухвалене вже на одній з попередніх ставок.

Джерело: "24 Канал"

Залужний уже віддав наказ

Згідно з даними Світана, підготовка до контрнаступу тривала місяць від першої декади травня.

Військовий експерт зазначає, що розгортання військ відбувається в останній фазі.

Що важливо розуміти, Валерій Залужний в останній момент вирішить, де саме розпочнеться контрнаступ.

Однак інформація про це вже стовідсотково доведена до командирів військ, до тих, хто має про це знати. У кінцевій фазі підготовки буде вирішено, скільки треба сил, засобів для успішних дій українських військ, - пояснює Роман Світан.

Що відбувається в Джанкої

Не можна також не згадати про нещодавню "бавовну" в окупованому Криму. Насамперед йдеться про Джанкой, адже саме його Кремль використовує як військовий хаб.

На переконання Романа Світана, саме Джанкой повинен стати однією з головних цілей для ураження ЗСУ. Головні завдання, звичайно, можуть виконати далекобійні ракети Storm Shadow.

Як можуть розвиватися події на напрямку Куп'янськ – Сватове – Кремінна

На цьому напрямку, який можна назвати Луганським, наші війська готуються зустрічати росіян, які прагнуть наступати з-під Валуйок. Вони хочуть витіснити наші війська на Лиман або вичавити з позиції біля річок Сіверський Донець й Оскіл.

За словами Романа Світана, звідти надходять повідомлення про дезертирство солдатів РФ. Як відомо, там у переважній більшості знаходяться бійці Росгвардії.

Що важливо розуміти, Росгвардія – це де-факто міліція, яка не вміє виконувати бойові завдання й просто почне тікати з поля бою після початку контрнаступу ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?