Як обвалиться гривня: депутати дають апокаліптичні прогнози про дефолт
Категорія
Україна
Дата публікації

Як обвалиться гривня: депутати дають апокаліптичні прогнози про дефолт

Як обвалиться гривня: депутати дають апокаліптичні прогнози про дефолт
Джерело:  online.ua

Вірогідність дефолту залишається однією з найбільш гострих тем для обговорення в українському політикумі. Після численних аналітичних текстів про причини, які можуть викликати цю фінансову кризу, настала черга прогнозів про ймовірні результати дефолту. Народні депутати почали лякати українців масштабним знеціненням гривні та стрімким ростом цін, повідомляє ONLINE.UA.

100 гривень за долар – такий прогноз майбутній вартості національної валюти дав вчора в ефірі телеканалу Newsone лідер Радикальної партії Олег Ляшко. Щоправда, методику свого розрахунку народний депутат так і не пояснив.

Коментуючи ситуацію навколо можливості дефолту, Ляшко всю вину за його появу покладає на Володимира Зеленського, якого назвав «президентом дефолту».

Під час прямого ефіру було помітно, що основна порція критики з боку Ляшка адресувалася новому главі державі та його рішенням. Практично жодна дія Володимира Зеленського протягом останніх днів не залишилась без уваги з боку лідера «радикалів», починаючи від призначення Данилюка секретарем РНБО і закінчуючи поверненням українського громадянства Міхеілу Саакашвілі.

Експерти вважають, що подібна риторика Ляшка вигідна в першу чергу колишньому президенту Петру Порошенку. Голова Радикальної партії є досвідченим оратором, який вміє відмінно грати з будь-якими популістськими гаслами. Те, що головною мішенню Олега Ляшка став новий президент, на руку тим, хто не зацікавлений, щоб Зеленський та особи, які з ним пов’язані, зуміли зібрати у майбутньому парламенті конституційну більшість. Тому зараз Олег Ляшко та Петро Порошенко є ситуативними союзниками.

Нагадаємо, що сьогодні у Києві у відділенні Приватбанку прогримів потужний вибух.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?