Як подати заявку на пільгову іпотеку за програмою "єОселя" в "Дії" — покрокова інструкція
Категорія
Україна
Дата публікації

Як подати заявку на пільгову іпотеку за програмою "єОселя" в "Дії" — покрокова інструкція

Як подати заявку на пільгову іпотеку за програмою "єОселя" в "Дії" — покрокова інструкція
Джерело:  online.ua

У застосунку "Дія" почався прийом заявок на державну програму “єОселя”, через яку українці зможуть отримати пільговий кредит на житло.

Джерело: Telegram міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, сайт "Дія"

Покрокова інструкція подачі заявки на програму "єОселя"

  1. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису, Дія.Підпису або BankID.Перейдіть до послуги єОселя.Перевірте власні дані з кабінету громадянина на Порталі. Відкоригуйте їх за потреби, оскільки вони будуть подані в заяві на отримання іпотеки.Оберіть категорію заявника, до якої відноситесь за місцем працевлаштування. Будьте уважні, претендувати на отримання іпотеки можуть лише громадяни України, які належать до однієї з категорій, визначених в п. 3 Постанови Кабінету Міністрів №856 від 2 серпня 2022 року.Вкажіть власний сімейний статус, дані іншого з подружжя, якщо ви перебуваєте у офіційному чи цивільному шлюбі, кількість неповнолітніх дітей до 18 років, що з вами проживатимуть, і середньомісячний дохід сімʼї.Вкажіть дані про бажане житло та банк, до якого хочете надіслати заяву. В одній заяві можна обрати лише один банк.Перевірте заяву, підпишіть електронним підписом та надішліть.Очікуйте повідомлення про подальші кроки на вказану електронну адресу. Воно також буде доступним у розділі Зверніть увагу в кабінеті громадянина на порталі Дія.

  2. Зареєструйтеся чи авторизуйтеся в кабінеті громадянина на diia.gov.ua за допомогою електронного підпису, Дія.Підпису або BankID.

  3. Перейдіть до послуги єОселя.

  4. Перевірте власні дані з кабінету громадянина на Порталі. Відкоригуйте їх за потреби, оскільки вони будуть подані в заяві на отримання іпотеки.

  5. Оберіть категорію заявника, до якої відноситесь за місцем працевлаштування. Будьте уважні, претендувати на отримання іпотеки можуть лише громадяни України, які належать до однієї з категорій, визначених в п. 3 Постанови Кабінету Міністрів №856 від 2 серпня 2022 року.

  6. Вкажіть власний сімейний статус, дані іншого з подружжя, якщо ви перебуваєте у офіційному чи цивільному шлюбі, кількість неповнолітніх дітей до 18 років, що з вами проживатимуть, і середньомісячний дохід сімʼї.

  7. Вкажіть дані про бажане житло та банк, до якого хочете надіслати заяву. В одній заяві можна обрати лише один банк.

  8. Перевірте заяву, підпишіть електронним підписом та надішліть.

  9. Очікуйте повідомлення про подальші кроки на вказану електронну адресу. Воно також буде доступним у розділі Зверніть увагу в кабінеті громадянина на порталі Дія.

Як зазначається, на першому етапі послуга доступна для захисників їх сімей, а також для науковців та педагогів.

З початку повномасштабної війни мільйони українців втратили домівки. Тому Президент Володимир Зеленський ініціював запуск програми доступного кредитування житла єОселя. Щоб українці поверталися додому, жили і працювали в Україні, – зазначив Федоров.

За його словами, завдання команди Міністерства цифрової трансформації було розробити саме технічну частину роботи, щоб людям не довелося збирати купу документів, стояти чергу та звертатися до банківської установи.

Поки ви подаєте заяву, автоматично підтягуються дані з 11 реєстрів. А це — понад 300 полів заяв. Але в Дії це все відбувається всього в кілька кліків. До того ж, подати заяву можна одночасно в один чи в п'ять банків, а не ходити до них, – наголосив міністр.

Дізнавайтесь більше інформації за цим посиланням.

У застосунку "Дія" зʼявилася можливість отримати довідку про місце проживання

Нагадаємо, нещодавно на платформі та у застосунку “Дія” стала доступна послуга оформлення витягу про місце проживання.

Зазначається, що раніше для оформлення витягу треба було звертатися до відповідних органів реєстрації. Відтепер його можна отримати через застосунок “Дія”.

Для цього необхідно:

  • Зареєструватися й увійти у "Дію", оновити її до останньої версії. Для цього потрібно обрати "Меню" – "Оновити застосунок".

  • Перейти у розділ "Послуги" й обрати пункт "Довідки та витяги".

  • У наведеному переліку знайти й обрати “Витяг про місце проживання”, а потім – "Замовити витяг".

Якщо відомості знайдені в реєстрі, можна завантажити PDF-документ протягом 24 годин. Для перегляду він доступний у тому ж розділі, де й замовляється послуга (“Витяг про місце проживання”). Також із застосунку його можна відправити на електронну пошту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?