Як помити кота й залишитися живим — дієві поради
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як помити кота й залишитися живим — дієві поради

Як помити кота й залишитися живим — дієві поради
Джерело:  online.ua

Для багатьох господарів процес миття домашніх улюбленців перетворюється на справжнє пекло — здається, що лише обрані, можуть покупати свого хвостика без криків, розцарапаних рук та докорів совісті за вимушене "насилля" над тваринкою. Представники благодійного фонду Adopt Don't Stop запевняють, що готуватися до купання потрібно з розумом і хитрістю. Окрім того, вони навіть перерахували етапи купання котів в домашніх умовах, аби полегшити життя заклопотаних господарів, які просто хочуть, щоб їхній пухнастик був чистим, здоровим та щасливим, передає ONLINE.UA з посиланням на допис фонду у Фейсбук.

Отже, як стверджують фахівці, є три етапи купання котиків.

1. Підготовка:

  • в першу чергу, потрібно вкоротити кігті перед ванними процедурами, щоб купання було менш травматичним для вас;

  • потім необхідно розчесати шерсть кота до миття, щоб після висушування не з'явилося заплутаних "клубочків";

  • після цього експерти радять уважно підготувати все для ванни до початку процедури та обов'язково нагодувати котика, щоб він (вона) були у кращому настрої;

  • якщо ваш домашній улюбленець поводить себе агресивно під час купання і може вас подряпати, то потрібно одягнути рукавиці, а ще краще - покликати друга для допомоги;

  • пограйтеся з іграшками та покладіть декілька іграшок у ванну, щоб котик бачив, що у водичці є те, що йому подобається.

2. Процес:

Фахівці звертають увагу на те, що найголовніше у процесі — це стан вашого домашнього улюбленця! Якщо ви помітили, що пухнастик сильно нервує та виривається, краще зупинитися та перенести ванні процедури на наступний раз.

Якщо хвости навпаки дає помити себе, то ловіть момент та починайте

  • мити кота краще руками, а не душем, адже в руках власника він/вона почуватиме себе у безпеці;

  • мордочку та голову краще протерти вологою ганчіркою, щоб вода не потрапила у вуха;

  • не забувайте користуватися тільки спеціальними засобами для миття котів. Звичайні шампуні та гелі мають високу кислотність та можуть нашкодити.

3. "Мокрий кіт" — коли ванні процедури вдалися:

  • висушіть котики рушником або феном (якщо він не боїться шуму). Котики у віці погано реагують на зміну температури тіла та можуть застудитися, тому прослідкуйте, щоб вдома не було протягів;

  • після всіх процедур погладьте вашого пухнастика та дайте щось смачненьке, щоб ваш котик розумів, що ванна — це не погано.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені нещодавно дійшли висновку, що  собаки краще за всіх можуть підтримати дітей, які перебувають в стані стресу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?