Як Путін використовує поразки Пригожина на фронті — пояснення аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Як Путін використовує поразки Пригожина на фронті — пояснення аналітиків

Як Путін використовує поразки Пригожина на фронті — пояснення аналітиків
Джерело:  online.ua

На переконання американських аналітиків, засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину не вдасться повернути прихильність російського диктатора Володимира Путіна. Ба більше, Кремль уже почав знищувати політичні амбіції ватажка "вагнерівців", а також скидати на нього провину за поразки на полі бою в Україні.

Джерело:  ISW

Шойгу та Герасимов роблять усе, щоб знищити Пригожина

Як вважають іноземні експерти, конфлікт між Міноборони РФ та власником групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним досяг своєї кульмінації під час битви за Бахмут.

В Інституті вивчення війни дійшли висновку, що  Шойгу та глава Генштабу Росії генерал Валерій Герасимов зробили все можливе, щоб умисно знищити як елітні сили, так і сили "вагнерівців" в Бахмуті, щоб послабити Пригожина і підірвати його амбіції щодо більшого впливу в Кремлі.

Окрім того, наголошується, що очільник Кремля і МО РФ можуть використати фінансиста "Вагнера" як "цапа-відбувайла" за ціну наступу на Бахмут, коли цей наступ досягне кульмінації.

Путін, ймовірно, використає великі втрати "Вагнера", повідомлення про низький моральний дух і військові злочини, щоб відволікти увагу від гірших проблем у російських збройних силах, – прогнозують експерти.

Пригожин уже втратив прихильність Путіна

За словами американських аналітиків, у Пригожина вкрай мало шансів повернути собі прихильність очільника Кремля, яку він мав на початку повномасштабної війни.

Падіння Пригожина, ймовірно, налякає інших кремлівських чиновників, таких як Кадиров, і змусить їх зменшити свої амбіції, щоб уникнути долі Пригожина. Останній заробив погану репутацію через те, що ставився до своїх людей, як до гарматного м'яса, - йдеться в звіті.

Що важливо розуміти, публічні благання олігарха також зменшують привабливість Групи "Вагнера" для нових найманців.

На переконання американських аналітиків, російський диктатор використав Групу "Вагнера", щоб захистити свій режим від згубних соціальних наслідків мобілізації. Окрім того, Путін продовжує блокувати його військові зусилля в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?