Як росіянам вдалося швидко захопити Чорнобиль — відео
Категорія
Політика
Дата публікації

Як росіянам вдалося швидко захопити Чорнобиль — відео

Як росіянам вдалося швидко захопити Чорнобиль — відео
Джерело:  online.ua

Член Громадської ради при Державному агентстві України з управління зоною відчуження та Голова Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко пояснив як військам РФ вдалося так швидко увійти до зони відчуження.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Причини швидкої окупації ЧАЕС

За словами Ярослава Ємельяненка, Україна, на жаль, не очікувала, що РФ може захопити ЧАЕС, бо за міжнародними конвенціями заборонено ведення будь-яких військових дій на території ядерних об'єктів.

Особисто я так вважав, що все ж таки є конвенції, під яким підписалися Росія і вона не може їх порушити. Але як ми бачимо, вона їх порушила. Вона взагалі на ці папірці не звернула увагу, – сказав він.

Експерт додав, що умова проведення цивілізованої війни за правилами світу не працює для Росії.

Ємельяненко також підкреслив, що таке швидке захоплення ЧАЕС може бути пов’язаним з місцевим колабораціонізмом.

Важливо, що зараз продовжуються розслідування. Заведено багато кримінальних справ по статтям про держзраду.

Те, що тут були люди, які зустрічали рашистів — це факт, – сказав він.

Яка ситуація була ЧАЕС

У березні 2022 року російські військові, що тримали під контролем ЧАЕС з 24 лютого, вийшли з Зони відчуження та поїхали в бік українського кордону з республікою Білорусь.

Пізніше в Енергоатомі повідомили, що остаточно підтверджуючи наміри покинути ЧАЕС, окупанти склали і підписали "Акт приёма и передачи охраны Чернобыльской атомной электростанции", у якому засвідчено, що "Претензий со стороны администрации охраняемого объекта в отношении войск национальной гвардии российской федерации не имеется".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?