Як смерть Кадирова вплине на ситуацію в Росії — пояснення Данілова
Категорія
Україна
Дата публікації

Як смерть Кадирова вплине на ситуацію в Росії — пояснення Данілова

Як смерть Кадирова вплине на ситуацію в Росії — пояснення Данілова
Джерело:  online.ua

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, важкий стан підконтрольного Кремлю ватажка Чечні Рамзана Кадирова може бути викликаний отруєнням, а його смерть, ймовірно, вплине на ситуацію на Кавказі. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що може початись в Росії після смерті Кадирова  

Те, що у Кадирова проблеми зі станом здоровʼя – це відома річ. Більш того, є таке припущення, що було отруєння, причому неодноразове, яке дало певні ускладнення на систему нирок, - зазначає Данілов.

Між тим секретар РНБО підкреслив, що нібито записане відео із Кадировим, ймовірно, було зроблено раніше.

Це може бути абсолютно старе відео, яке не має жодного відношення до того, що є на сьогоднішній день. Те, що на Кадирова полювали – і полювали росіяни – відома боротьба угрупувань, які є в Кремлі. З урахуванням того впливу, який він мав і продовжує поки що мати, на процеси в Росії, він опинився в такій ситуації. Як там буде в нього зі станом здоровʼя, будемо дивитися. Я би не поспішав, тому що людина може знаходитися в комі і тиждень, і місяць, і два, і півроку. Відомі факти, коли до року і навіть більше люди перебували в стані коми, - підкреслив Данілов.

Однак він зазначив, що у разі смерті Кадирова це буде мати серйозні наслідки для Росії.

Яку роль займає Кадиров у кремлівських війнах

Секретар РНБО наголосив, що це може буде побачити на послабленні одного угруповання Кремля, яке воює проти іншого.

Це так звані башти Кремля – вони постійно поміж собою зʼясовують стосунки. Одне угруповання буде послаблене. Те, що стосується Кавказу – там можуть початися процесу, які кажуть про те, що взагалі влада в Росії є вкрай крихкою. Цей похід Пригожина якраз довів усьому світу, що коли вони кажуть, що вони міці як ніколи, майте на увазі, що на сьогоднішній день ситуація в Росії вкрай крихка. І не тільки з питань наявності чи відсутності Кадирова. Там дуже багато чинників, які зараз починають. Тому це Росію дратує, і вони зараз будуть переходити до іншої стратегії: вони зараз будуть лякати світ ядерною зброєю. Вони зараз будуть все робити для того, щоби світ був наляканий, - пояснює секретар РНБО.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?