Як у Зеленського реагують на таємні переговори США та РФ — дані NBC News
Категорія
Політика
Дата публікації

Як у Зеленського реагують на таємні переговори США та РФ — дані NBC News

Як у Зеленського реагують на таємні переговори США та РФ — дані NBC News
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського схвильована повідомленнями західних ЗМІ про таємні перемовини колишніх американських посадовців зі скандальним главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Офіційний Київ боїться того, що це може свідчити про послаблення підтримки України з боку США.

Джерело:  NBC News

Журналісти дізналися реакцію української влади на таємні переговори США та Росії

Згідно з даними українського посадовця, який говорив з журналістами на умовах анонімності, команда президента дійсно "уважно стежить за публікаціями й коментарями щодо таємної зустрічі", а також повідомленнями про те, що "подібні кулуарні консультації між громадянами США та Росії відбувалися і в інших частинах світу".

Враховуючи час появи цих матеріалів у ЗМІ напередодні Вільнюського саміту, виникає питання, чи не пов'язана якимось чином жорстка позиція Вашингтона щодо запрошення України до НАТО з цими кулуарними консультаціями, – припускає інсайдер ЗМІ.

Українським журналістам також вдалося дізнатися, що всередині команди Володимира Зеленського справді існує така занепокоєність.

Що відомо про таємні переговори США та РФ

Нещодавно американський телеканал NBC News заявило, що група колишніх високопосадовців американської влади провела неформальну зустріч із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим декілька місяців тому, щоб "сформувати базу для можливих майбутніх перемовин про припинення війни в Україні".

Як стверджують журналісти, учасники переговорів поінформували про їхній зміст команду американського лідера Джо Байдена.

Однак Білий дім запевняє, що не санкціонував такі таємні зустрічі й не підтримував їх.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?