Як війна в Україні виглядає з космосу — опис німецького астронавта
Категорія
Світ
Дата публікації

Як війна в Україні виглядає з космосу — опис німецького астронавта

Як війна в Україні виглядає з космосу — опис німецького астронавта
Джерело:  online.ua

За словами німецького астронавта Маттіаса Маурера, який повернувся на Землю з Міжнародної космічної станції, війну, яку Росія розв'язала проти України, видно з космосу неозброєним оком.

Джерело:  Bild

Астронавт описав, як війна в Україні виглядає з космосу

Спочатку вночі у країні було зовсім темно, тому що все освітлення у містах було зменшено. Фактично можна було впізнати лише Київ, а вся країна навколо нього була суцільною темрявою, - розповів Маттіас Маурера.

Як стверджує астронавт, однієї ночі побачив блискавку і зрозумів, що це були ракети. А вдень над такими містами, як Маріуполь, стояли "величезні стовпи диму, глибокі чорні стовпи диму".

Ну, це було дуже, дуже добре видно неозброєним оком із космосу. І в ті моменти я дійсно відчував себе набагато ближче до країни, ніж, ймовірно, почував би себе з Німеччини, - зізнався Маурер.

Німецький астронавта також запевняє, що через війну на космічній станції не було жодних дискусій, оскільки всі його згодні з тим, що в Україні відбуваються жахливі речі.

А щось на зразок сварок або воєн, побачене зверху, здається в сто разів більш ірраціональним, ніж навіть побачене з землі, - наголошує Маурер.

Варто звернути увагу на те, що астронавт Європейського космічного агентства ESA Маттіас Маурер повернувся на Землю 6 травня, майже через 6 місяців перебування на МКС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?