Які пари найчастіше займаються сексом — відповідь психологів
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Які пари найчастіше займаються сексом — відповідь психологів

Які пари найчастіше займаються сексом — відповідь психологів
Джерело:  online.ua

Психологи вирішили опитати понад 90 пар, які перебувають у романтичних стосунках, щоб нарешті з'ясувати, які риси мають ті, хто частіше за інших займається сексом.

Джерело: Evolutionary Behavioral Sciences

Як відбувалося дослідження

За словами психологів з Норвезького університету природничих і технічних наук, частоту статевих актів можуть пов'язати з декількома важливими факторами.

Насамперед йдеться про тривалість стосунків, їхню якість, а також сексуальне задоволення.

Головна мета нового дослідження вчених — нарешті з'ясувати, як зв'язок або його відсутність між пристрастю та емоційними відносинами асоційована з частотою статевих контактів пари.

Як повідомляють автори дослідження, вони відібрали 92 пари добровольців, які перебувають у романтичних стосунках. Усі учасники були гетеросексуальні. Їхній вік варіювався від 19 до 30 років. Тривалість партнерства теж різнилася: від 1 до 9 років, середня — 21 місяць.

Фото — unsplash.com

Окрім того, наголошується, що науковці провели структурне моделювання – статистичний метод перевірки та оцінки причинно-наслідкових зв'язків між структурами даних.

З чим пов'язана частота сексу в парах

Як вдалося дізнатися психологам, частота статевих актів поступово падала зі збільшенням тривалості стосунків.

Однак, що вкрай, цікаво, довіра та близькість не мали жодного зв'язку з регулярним сексом.

Провідний автор дослідження Тронд Вігго Гронтведт звертає увагу на те, що ключову роль у більшості випадків відіграє саме пристрасть.

Проте не можна проігнорувати ще один важливий фактор.

За словами дослідників, йдеться про ставлення жінки до випадкового сексу, а конкретно про те, як сильно жінка поділяє сексуальні та емоційні аспекти стосунків.

Ті жінки, які більш відкриті до випадкового сексу, чіткіше проводять межу між цими аспектами, тому емоційні сплески, такі як побутова сварка, менше впливають на їхнє бажання зайнятися сексом. Однак автори зазначають, що їхні висновки можна застосовувати лише до розвинених суспільств, де гендерна рівність більш виражена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?