Які продукти виводять нікотин з організму — результат дослідження
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Які продукти виводять нікотин з організму — результат дослідження

Які продукти виводять нікотин з організму — результат дослідження
Джерело:  online.ua

Після відмови від куріння фахівці рекомендують деякий час дотримуватися “дієти” з великою кількістю продуктів, які сприяють виведенню токсинів з організму і позбавляють від залишків нікотину.

Джерело: Lybrate

Які продукти виводять нікотин з організму

Ці продукти обов'язково мають бути в раціоні курців, а також тих, хто вирішив покінчити з цією згубною звичкою. Особливо це важливо для тих, хто курив тривалий час.

Перш за все, слід подбати про те, щоб ваш раціон містив якомога більше продуктів з клітковиною. Адже вона прискорює очищення організму від токсинів, – каже докторка Джухи Парашар.

За словами дієтологині, важливо, щоб основу раціону складала свіжа (не заморожена) рослинна їжа, а також легкі білки.

Три продукти, на які мають "налягати" курці

Перш за все, – це листова зелень. Вона містить цінні антиоксиданти, які допоможуть у відновленні клітин організму. Додавайте листовий салат, петрушку, руколу, кріп, базилік до страв.

Обов'язково додайте до раціону моркву – вона багата на провітамін А, а також на вітаміни В, С і К, які виводять з організму токсини, послаблюють вплив стресу й загалом покращують самопочуття. Нікотин також пошкоджує шкіру, а морквяний сік багатий на вітаміни, які корисні для шкіри.

Цитрусові, зокрема, апельсини, теж необхідні в раціоні курців. Адже під дією нікотину руйнується вітамін С, отож апельсини, багаті на цей вітамін, його поповнять. Вітамін С сприяє інтенсивному обміну речовин, а також покращує кровообіг. Вживання в їжу апельсинів допоможе швидшому виведенню нікотину і знизить стрес.

Фахівці наполягають, що ці продукти здатні пришвидшити очищення кров і тканини легенів від шкідливих компонентів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?