Які смартфони будуть видавати пенсіонерам за вакцинацію — відповідь Мінцифри
Категорія
Технології
Дата публікації

Які смартфони будуть видавати пенсіонерам за вакцинацію — відповідь Мінцифри

Які смартфони будуть видавати пенсіонерам за вакцинацію — відповідь Мінцифри
Джерело:  online.ua

Міністерство цифрової трансформації України звертає увагу українців на те, що цьогоріч в нашій країні стартує новий проєкт за ініціативи глави держави Володимира Зеленського, в рамках якого вакциновані пенсіонери отримають смартфони та бюджетні мобільні тарифи. У відомстві наголошують, що уже навесні літні люди старше 60 років зможуть зареєструватися у проєкті, а свої гаджети отримають влітку 2022 року.

Джерело: Телеграм-канал "Вірусні історії"

У Мінцифри пояснили, які смартфони будуть видавати пенсіонерам

За словами представників відомства, проєкт "єСмартфон" охопить лише тих українців старше 60 років, які були вакциновані від коронавірусу.

Команда Володимира Зеленського переконана, що смартфони та вигідні тарифи будуть стимулювати українських громадян активніше вакцинуватися. Керівництво відомства хоче, щоб усі електронні послуги, які запроваджуються у державі, стали доступними для пенсіонерів.
Наразі міністерство активно аналізує можливість процедури закупівлі гаджетів. В Кабінеті міністрів стверджують, що перемовини активно проводять з компанією Samsung та внутрішніми українськими виробниками.

Фото — unsplash.com


Окрім того, наголошується, що також тривають переговори з мобільними операторами, які зможуть надати оптимальні тарифи для пенсіонерів.

За попередніми даними, приблизна ціна гаджету буде коливатися у діапазоні 4000 - 5000 гривень. Ба більше, він повинен бути обладнаний функцією NFC (можливістю телефонів взаємодіяти з безконтактними платіжними терміналами та сплачувати за товари без банківської картки).

Як уже згадувалося раніше, програму "єСмартфон" на початку лютого анонсував український лідер Володимир Зеленський. За словами президента, що уже незабаром усі вакциновані українці, старші за 60 років, отримають від держави нові сучасні смартфони.

Читайте також:

  • Аналітики назвали найпопулярніші браузери у світі та Україні у 2021 році

  • Акції Meta обвалились через втрату користувачів у Facebook

  • Facebook опинився в центрі скандалу після приниження темношкірих людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?