Явлення Нрісімхадева. Що важливо знати про День перемоги Добра над Злом
Категорія
Культура
Дата публікації

Явлення Нрісімхадева. Що важливо знати про День перемоги Добра над Злом

Явлення Нрісімхадева. Що важливо знати про День перемоги Добра над Злом
Джерело:  online.ua

4 травня 2023 року світ святкуватиме явлення Нрісімхадева або День перемоги Добра над Злом. 

Джерело: online.ua

Що важливо знати про явлення Нрісімхадева

Нрісімха-чатурдаші - це день явлення Господа Нрісімхі (Нарасімхи), аватари Всевишнього Господа Бога у формі напівлева-напівлюдини з метою захистити свого відданого.

Свято Нрісімха-чатурдаші святкується за місячним ведичним календарем, а саме в 14-й день світлої (другої) половини місяця Мадхусудана (вайшнавська назва), або Вайсакха (Ведична назва).

Явлення Нрісімхадеви (фото - vedic-culture.in.ua)

У день цього свята віддані Господа поклоняються Господу у вигляді Нрисімхи, читають священні писання, які так чи інакше описують ігри Господа у вигляді Нрисімхи і оспівують Святі Імена Господа у вигляді бхаджанів і кіртанів.

А всі ті, хто хоче отримати особливу милість Господа та його заступництво, дотримуються посту до сутінків, а потім пригощають усіх прасадом, влаштовуючи пишний святковий бенкет.

Загалом усі, хто цінує своє духовне життя, з нетерпінням чекають на це свято і готуються до нього заздалегідь. А коли воно настає, то вирушають у храм Крішни, щоб відсвяткувати його з іншими відданими.

Свято «Нрісімха-чатурдаші» відзначають у всіх центрах Міжнародного товариства свідомості Крішни, тому приходьте до найближчого до вас центру та отримуйте особливу милість Господа Нрісімхи.

Молитва до Нрісімхадева:

Я приношу свої поклони Господу Нрисімхадеві, який завжди дає настанови Своєму відданому Прахладу у його серці. Він перемагає всі види анартх, які нападають на відданих. Його милість освіжає і поширюється подібно до світла місяця.

Я в глибокій пошані схиляюся перед Господом Нрисімхадевою, джерелом усієї сили. О мій Господь, Твої нігті й ікла подібні до блискавок, так знищ демона наших бажань, пов'язаних з кармічною діяльністю в цьому матеріальному світі. З'явись у нашому серці і вижени звідти невігластво, щоб ми могли стати безстрашними в боротьбі за існування в цьому матеріальному світі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?