Його просто не існує: Київ жорстко відповів на нові нахабні претензії Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

Його просто не існує: Київ жорстко відповів на нові нахабні претензії Кремля

Його просто не існує: Київ жорстко відповів на нові нахабні претензії Кремля
Джерело:  Укрінформ

Повідомлення російських ЗМІ про "борг" України перед СНД не є достовірними. З такою заявою виступив заступник голови МЗС Василь Боднар, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, публікації також вказують на нібито відсутність "офіційного повідомлення" щодо виходу країни з організації.

"Кремль не полишає спроб у будь-який спосіб повернути Україну під свій контроль, у тому числі через СНД. Україна ніколи не була членом цієї Співдружності, оскільки не підписала Статут СНД. Ми були державою-засновником та учасником Співдружності, і свого часу це мало сенс, але вже шостий рік поспіль Україна не підписує жодного документа, який приймається органами СНД", - підкреслив дипломат.

Він пояснив, що з 2014 року українська сторона не робила внесків до бюджету СНД та не підписала жодного рішення щодо Єдиного бюджету органів Співдружності. Таким чином, Київ не має ніяких зобов'язань перед організацією.

Боднар також додав, керівництво СНД не фінансувало роботу української делегації, бо остання має в останні роки мінімальний рівень присутності. Представництво у Співдружності існує лише задля захисту державних інтересів і не більше.

Слід нагадати, що МЗС РФ звинуватило Київ у заборгованості перед СНД у 4,6 мільйона доларів.

Як повідомляє ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський під час турецького візиту заявив, що російську владу треба змусити поважати міжнародне право.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?