YouTube заблокував канали депутатів ОПЗЖ та бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

YouTube заблокував канали депутатів ОПЗЖ та бойовиків

YouTube заблокував канали депутатів ОПЗЖ та бойовиків
Джерело:  online.ua

YouTube заблокував роботу каналів UkrLive та «Перший Незалежний». Їхня трансляція в Україні вже рік заблокована, оскільки вони перебувають під санкціями РНБО.

Джерело: Фейсбук ведучої Діани Панченко

Блокування каналів, що належать оточенню Медведчука

Незважаючи на блокування UkrLive та «Перший Незалежний», вони вже створили нові канали, з яких продовжують мовлення. На самих каналах блокування вважають цензурою.

Вимушені змінити адреси. Телеканали "Перший незалежний" і UkrLive, раніше незаконно закриті владою, змінили майданчики в Youtube через акт цензури з боку американської компанії… Минулої ночі платформа Youtube закрила низку акаунтів, з яких вели мовлення незалежні канали, - сказала ведуча.

Також YouTube заблокував канали бойовиків з ОРДЛО. Тепер не працють луганські канали "Луганський інформаційний центр" та "ГТРК ЛНР", а донецькі канали "Мінінфо ДНР" та "Народна міліція ДНР" були видалені з платформи.

На каналі також зазначили, що влада України закрила 5 телеканалів минулого року через критику, а тепер українським глядачам нібито перешкоджають знати правду.

Санкції проти пропагандистських каналів

Володимир Зеленський 2 лютого 2021 року ввів у дію рішення РНБО про санкції проти нардепа ОПЗЖ Тараса Козака і восьми належних йому медіа-компаній. В результаті, мовлення каналів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne" було припинено в Україні.

Нагадаємо, що Козак є близьким оточенням підсанкційного депутата Віктора Медведчука, який зараз перебуває на домашньому арешті, через розслідування у справі про схеми поставки вугілля з ОРДЛО.

Фактичним власником львівського каналу "Перший незалежний" є Павло Єгоричев, людина з медіагрупи Тараса Козака.

У вересні 2021 року депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич придбав 60% акцій цього телеканалу.

У грудні минулого року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення провела позапланову перевірку телеканалу "Перший незалежний". Причиною стало те, що власник Нестор Шуфрич є одночасно й очільником комітету Верховної Ради з питань свободи слова, що створює конфлікт інтересів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?