ЮНЕСКО визнала український борщ об’єктом культурної спадщини
Категорія
Культура
Дата публікації

ЮНЕСКО визнала український борщ об’єктом культурної спадщини

ЮНЕСКО визнала український борщ об’єктом культурної спадщини
Джерело:  online.ua

1 липня офіційно стало відомо, що Структура ООН з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) внесла український борщ до переліку об’єктів нематеріальної культурної спадщини, яка потребує охорони. З такою заявою виступив міністр культури України Олександр Ткаченко.

Джерело: Фейсбук-сторінка Олександра Ткаченка

ЮНЕСКО внесла борщ до Списку нематеріальної культурної спадщини

Перемога у війні за борщ- наша! На 5-му позачерговому засіданні Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини за зверненням Міністерства культури та інформаційної політики України було внесено елемент «Культура приготування українського борщу» до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони, - повідомив Олександр Ткаченко.

Міністр культури звернув увагу на те, що Україна відстоювала належність борщу до її культури ще до початку повномасштабної російсько-української війни 24 лютого.

Фото - скриншот

І скільки б (речниця МЗС Росії – ред.) Маша Захарова не розповідала, що «книги з кулінарії заборонялися, а рецепт страви тримали в таємниці та забороняли готувати» і взагалі наш борщ – це «прояв екстремізму та нацизму», цей «прояв екстремізму» тепер офіційно український, і офіційно під охороною ЮНЕСКО. Але ми із задоволенням будемо ділитися борщем і його рецептами зі всіма цивілізованими країнами. Та й з нецивілізованими теж, щоб у них було хоч щось світле, смачне та українське, – наголосив Олександр Ткаченко.

Не можна також не згадати про те, що ініціатором офіційного визнання борщу українською національною стравою став відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?