Ющенко пояснив свою участь у скандальному фільмі про Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Ющенко пояснив свою участь у скандальному фільмі про Україну

Ющенко пояснив свою участь у скандальному фільмі про Україну
Джерело:  online.ua

Представники колишнього президента Віктора Ющенко заявили журналістам, що автори пропагандистського фільму російського державного каналу Russia Today про Україну ввели політика в оману.

Джерело: видання "ВВС Україна"  з посиланням на джерела наближені до Ющенка

Ющенко запевняє, що його “ввели в оману” з фільмом для Russia Today

Нещадавно багатьох українських громадян шокуваув той факт, що інтерв’ю Віктора Ющенка опинилось у пропагандистському фільмі RT "Україна - вічне сьогодення". Команда колишнього глави держави запевняє, що автори стрічки "ввели в оману експрезидента і його помічників".

Як стверджують джерела з оточення Ющенка, знімальна група не повідомила про те, хто насправді причетний до створення фільму і де він буде демонструватися. Окрім того, наголошується, що вони навіть збрехали про учасників фільму.

Що важливо розуміти, у фільмі слова політика вмонтовані в контекст тез про залежність української політичної системи від допомоги Заходу, передусім, Сполучених Штатів. Сам президент розповідає про те, якою Україна була після розпаду СРСР та з якими труднощами зустрілась в економіці та внутрішній політиці.

У РФ показали пропагандистський фільм про Україну

Російський державний канал Russia Today показав 7 листопада фільм "Україна - вічне сьогодення", опублікований ще 24 серпня. У цій стрічці автори нав'язливо намагаються донести глядачеві, що Україна є неспроможним державним утворенням (failed state).

Учасниками фільму стали проросійський блогер-утікач Анатолій Шарій та Ренат Кузьмін, політик з проросійської партії "Опозиційна платформа - За життя". Ренат Кузьмін розказує в фільмі про "величезну схожість України та нацистської Німеччини", Шарій – про "відсутність незалежності України", Деркач – про "контроль над Україною структурами Сороса" і т.д.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?