Пентагон озвучив екстрене попередження Україні щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Пентагон озвучив екстрене попередження Україні щодо РФ

Пентагон озвучив екстрене попередження Україні щодо РФ
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена попередила офіційний Київ про те, що активність РФ на кордоні з Україною носить масштабний характер. З такою заявою під час брифінгу у Пентагоні виступив представник Міністерства оборони США Джон Кірбі.

Джерело: сайт Пентагону

В Пентагоні прокоментували ситуацію навколо України

"Ми продовжуємо спостерігати за незвичайною активністю російських військових поблизу кордону з Україною. Ми продовжуємо консультуватися із союзниками та партнерами з цієї теми", - сказав він. "Я не можу говорити про наміри Росії, я не можу вдаватися до деталей оцінок розвідки, але я зазначу, що будь-які дії Росії, спрямовані на ескалацію чи агресію, серйозно турбуватимуть США... Ми закликаємо Росію бути більш зрозумілою у її намірах там (на кордоні з Україною - ред.)", - наголосив Джон Кірбі.

Американські журналісти поцікавилися у представника Пентагону, у чому полягає незвичність цієї активності, останній звернув увагу на її масштабність.

"Йдеться про масштабність, про розміри підрозділів", - відповів Джон Кірбі.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно декілька західних медіа, зокрема Politico та The Washington Post опублікували дані, які підтверджують концентрацію Росією військ та військової техніки на кордоні з Україною.

Однак цю інформацію спростували в українському Міноборони та РНБО.

"Йде свідома дезінформація всього суспільства. Скажімо так – те, що вони там пишуть, не відповідає дійсності. На сьогодні це не відповідає дійсності. Ми спостерігаємо за всіма процесами, це дезінформація і нам незрозуміло, для чого вони це роблять",- виступив з коментарем секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Читайте також:

  • В ОРДЛО обурені відпочинком дочки Пушиліна в Дубаї за народні гроші.

  • СЦКК констатувала найпотужніше загострення на Донбасі з 2015 року.

  • У Чехії бойовика ДНР засудили до 20 років ув’язнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?